Erhverv

Fra New York til Sydney uden mellemlanding: Nu testes verdens længste flyrute

Flyselskabet Qantas slår måske rekord fredag, når et fly fyldt med testpersoner sendes afsted på verdens første 20-timers flyrute.

Qantas har før testet de lange direkte flyveture og forsøger sig derfor nu med verdens længste. Foto: PR Qantas

Nu kan du måske snart flyve fra New York til Sydney - helt uden mellemlanding.

Det australske flyselskab Qantas starter nemlig fredag første testflyvning på sin planlagte 20-timers flyrute fra USA til Australien.

Det skriver Bloomberg.

Flyet bliver fyldt med et hold testpersoner bestående af flypersonale og andre ansatte hos det australske flyselskab, men altså også et hold forskere og medicinalfolk. Formålet er at vurdere effekterne af så lang en tur på både passagerer og personale, og testpersonerne får derfor målt bl.a. deres søvnrytme og registeret kostvaner på turen.

Flyruten kaldes for en maratonflyvning og bliver, hvis den lykkedes, verdens længste direkte flyrute med sine ca. 20 timer.

Det australske flyselskab er dog ikke helt fremmed for de lange ture.

De seneste år har Qantas indført faste direkte fly bl.a. fra australske Perth til London. Turen tager ca. 17 timer, og flyselskabet er langt fra det eneste, der allerede har forsøgt sig med de lange ture. Både Qatar Airways of Singapore Airlines har indført lange, direkte fly i løbet af de seneste år.

Qatar Airways flyver bl.a. direkte ture fra Auckland, New Zealand, til Doha i Qatar på 17 timer og 40 minutter. Denne tur overgås kun som verdens længste af Singapore Airlines, der har en direkte flyrute fra Singapore til New York på over 18 timer.

Flyselskabet Qantas blev stiftet i 1919 under navnet Queensland and Northern Territory Aerial Services. I dag flyver selskabet til 222 destinationer i hele verden.

BRANCHENYT
Læs også