Erhverv

Dan-Bunkering ransaget af bagmandspolitiet

Den danske virksomhed Dan-Bunkering blev i september ransaget af bagmandspolitiet i forbindelse med sagen om salg af jetbrændstof til Syrien.

Bagmandspolitiet eller SØIK, hvis hovedsæde man ser her, har ransaget Danbunkering i september, erfarer DR fra flere kilder. Foto: Lars Krabbe

Dan-Bunkering, der er anklaget for at have brudt EU-sanktioner ved at sælge jetbrændstof til anvendelse i det krigsramte Syrien, blev tilbage i september ransaget af Bagmandspolitiet. Det skriver DR.

Virksomheden er i øjeblikket sigtet for den påståede overtrædelse, og ifølge DR’s oplysninger blev firmaets adresse i Middelfart gennem flere dage ransaget af SØIK - i daglig tale Bagmandspolitiet - der undersøgte firmaets computere for oplysninger.

Hos Dan-Bunkering bekræfter man overfor DR, at ransagningen har fundet sted, samt at man hilser efterforskningen velkommen.

»Det er korrekt, at SØIK har besøgt virksomheden i september, og det er vi glade for. Virksomheden samarbejder frivilligt med alle offentlige myndigheder for at belyse denne sag, da man derved hurtigst muligt kan afklare misforståelser,« lyder det i et skriftligt svar til DR fra olieselskabets advokat.

Sagen har på det seneste vakt opsigt, da den danske olievirksomhed er blevet beskyldt for at levere jetbrændstof til tankskibe ejet af den russiske virksomhed Maritime, der derefter har sejlet det videre til Syrien.

Dan-Bunkering har erkendt, at man har leveret jetbrændstof til de omtalte tankskibe, men har afvist, at man skulle have brudt sanktionerne, der blev indført for at forhindre luftangreb på Syriens befolkning.

I USA er Maritime også kommet i myndighedernes søgelys. En pressemeddelelse udsendt af de amerikanske skattemyndigheder har proklameret, at Maritime er kommet på landets sanktionsliste som følge af sagen. Dermed er det ikke tilladt for amerikanere at handle med det russiske selskab.

BRANCHENYT
Læs også