Erhverv

Ørsted-partnerskab indgår elkøbsaftale på 25 år med New York

Ørsted og en amerikansk partner har forhandlet en såkaldt OREC-aftale på plads med myndighederne i New York.

Ørsted vandt tidligere på året  et udbud på havvind i USA. Arkivfoto.

Den 18. juli 2019 blev Sunrise Wind valgt af New York som den foretrukne tilbudsgiver til en havvindmøllepark på 880 MW. Sunrise Wind har nu indgået en 25-årig såkaldt OREC-aftale med New Yorks energiforsknings- og udviklingsforvaltning, oplyser Ørsted i en selskabsmeddelelse.

Sunrise Wind er et 50/50-partnerskab mellem Ørsted og amerikanske Eversource, som er det største energiselskab i staten New England.

"OREC" står for "Offshore Wind Renewable Energy Certificate" og vedrører miljømæssige fordele forbundet med hver megawatt-time af den strøm, der produceres af havvindparkerne og købes af kunder i staten.

Sunrise Wind en gennemsnitlig omkostning på 80,64 dollar per MWh, mens den forventede gennemsnitlige OREC-omkostning ses udgøre 22,62 dollar per MWh - eller cirka 28 pct.

"Ørsted og Eversource er glade for at kunne meddele, at vi har indgået en elkøbsaftale for dette skelsættende projekt, som vil bringe grøn energi i industriel skala til New York. Vi ser frem til at samarbejde med Nyserda, leverandører, lokalsamfund og andre interessenter om at realisere Sunrise Wind-projektet," siger Martin Neubert, Executive Vice President og CEO for Ørsted Offshore og tilføjer:

"Havvindindustrien giver gode muligheder for langsigtet industriel udvikling, og Sunrise Wind vil skabe faglærte jobs i delstaten, både i konstruktionsfasen og i hele parkens levetid.”

Havvindmølleparken forventes at blive sat i drift i 2024.

Ørsted, som fastholder fastholder forventningerne til 2019, har i forvejen etableret kontorer i New York City og på Long Island og er i øjeblikket i gang med at udvikle delstaten New Yorks første havvindmølleprojekt, South Fork, ud for Long Island.

BRANCHENYT
Læs også