Erhverv

Antallet af danske dollarmillionærer firedoblet

Der er i år mere end fire gange så mange danske dollarmillionærer som i 2010.

Det skyldes, at vi generelt er blevet rigere, skriver Berlingske Business.

Selv om den danske krone er blevet svækket over for den amerikanske dollar, så er antallet af danske dollarmillionærer steget.

For at kalde sig dollarmillionær skal en dansker i dag eje en formue på knap 7 mio. kr., og den grænse ligger nu 237.000 danskere over, viser en opgørelse fra den schweiziske storbank Credit Suisse ifølge Berlingske Business.

Det er 4,5 gange så mange som i 2010, og en procentvis større stigning end i USA, hvor der i samme periode kun er kommet 2,5 gange så mange dollarmillionærer.

Ifølge opgørelsen har stigningen - i modsætning til i USA - ikke medført større ulighed i Danmark. Tværtimod er uligheden faldet en anelse.

- For det første er velstandsniveauet herhjemme generelt vokset, ligesom vores formuer i form af bolig, pension og finansielle aktiver er steget siden 2010. Det betyder, at vi generelt er blevet rigere, og derfor er flere kommet over den magiske grænse på en million dollar i formue, siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, til Berlingske Business.

Hun tilføjer, at priserne derudover generelt er steget i perioden, hvilket i sig selv vil løfte flere over grænsen.

Politisk ordfører i Enhedslisten Pernille Skipper mener dog, at rapporten fra Credit Suisse har en svaghed. Hun påpeger, at værdien af unoterede aktier ikke opgøres, og at formueværdien af en lang række familieejede virksomheder dermed ikke er med i opgørelsen.

- Derfor er det på ingen måde sikkert, at formuefordelingen er uændret, trods det forhold at der er kommet flere dollarmillionærer, siger hun til Berlingske Business.

Læs også