Erhverv

Tiktok vil på børsen

Foto: Screendump fra Youtube

Den kinesiske startup Bytedance, der ejer den populære videoapp Tiktok, overvejer at lade sig børsnotere i Hongkong så tidligt som første kvartal af 2020. Det fortæller kilder med kendskab til overvejelserne til Financial Times.

Bytedance har valgt at sigte kikkerten mod Hongkong i stedet for børsen i New York trods tumult og demonstrationer i Hongkong.

Startuppen ramte for et år siden en værdiansættelse på 75 mia. dollar - svarende til 504 mia. kr. - efter en investeringsrunde ledet af Softbank, der rejste 3 mia. dollar. til selskabet og fordoblede markedsværdien sammenlignet med året forinden.

En børsnotering af selskabet kan potentielt blive en guldgrube for tidlige investorer som Sequoia Capital og Softbank, der begge på det sidste har lidt tab på investeringer i selskaber som Uber og Wework.

Bytedances videoapp Tiktok har vokset sig populær blandt unge omkring i verden. Men med den øgede popularitet er selskabet også kommet i myndighedernes søgelys verden over.

Appen er bandlyst i Indien efter beskyldninger om opmuntring til racehad og spredning af pornografi. Og i USA har senatorerne Charles Schumer og Tom Cotton anmodet om en efterforskning af appen over de trusler, som den udgør for nationalsikkerheden som følge af appens popularitet blandt amerikanske teenagere.

En talsperson fra Bytedance ønskede ikke at kommentere børsnoteringsovervejelserne til Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også