Erhverv

Kinesisk firma redder navnet på verdens ældste rejseselskab

Et kinesisk konglomerat køber Thomas Cook, efter rejsegigantens konkurs.

et 178 år gamle Thomas Cook er et af verdens ældste rejseselskaber med millioner af kunder, og tusindvis af mennesker strandede på deres ferier, da selskabet gik konkurs i september. Foto: PR/Thomas Cook

Verdens ældste rejsebrand - britiske Thomas Cook - bliver nu reddet af den kinesiske virksomhed Fosun Tourism Group, som har købt det berømte navn, efter rejsegiganten gik konkurs i september.

Fosun har købt det berømte varenavn for 11 mio. engelske pund, eller hvad der svarer til ca. 95,5 mio. kr.

Det skriver The Guardian.

Det kinesiske firma, der var Thomas Cooks største aktionær inden konkursen, annoncerede købet fredag eftermiddag og kaldte i en pressemeddelelse Thomas Cook for »En pioneer inden for moderne rejsevirksomhed og en af verdens mest velkendte turistvaremærker.«

Handlen, som også indbefatter hotelnavnene Casa Cook og Cook's Club, giver Fosun adgang til Thomas Cook-navnet og alle brandets hjemmesider, kontoer på de sociale medier og software over hele verden.

Direktøren i Fosun, Qian Jiannong, udtalte følgende ved overdragelsen:

»Virksomheden har altid troet på Thomas Cooks brandværdi. Købet af Thomas Cook-navnet vil gøre firmaet i stand til at udvide vores turismevirksomhed på baggrund af den enorme opmærksomhed, som Thomas Cook skaber, og den robuste vækst, som kinesisk turisme oplever lige nu.«

Thomas Cook, der blev grundlagt i 1841, gik konkurs da virksomheden i et forsøg på at udvidde og overtage en række onlinekonkurrenter, opbyggede en enorm gæld på omkring 14,4 mia. kr. og derfor måtte melde sig insolvent.

Sammenbruddet i verdens ældste rejsebureau medførte, at hundredtusinder af rejsende strandede på deres feriesteder og måtte flyve hjem med andre selskaber.

Den nordiske del af Thomas Cook, som blandt andet ejer det danske rejseselskab Spies, er også for nylig blevet solgt.

Tidligere på ugen kom det frem, den norske rigmand Petter Stordalen og kapitalfondene Altor og TDR Capital har købt de nordiske selskaber.

Læs også