Serier

Formodede svindlere løb om hjørner med myndighederne - sådan skete det

Ni direktører i formodede svindelselskaber i den store moms- og skattesvindelsag Operation Greed opholdt sig ifølge selskabsregistret til sammen i Danmark i 14 år. Nu viser deres vidneudsagn, at de i virkeligheden ikke engang var i landet i fire måneder til sammen.

Grand Theft Europe – momsmillionerne, der forsvandt
Erhvervsstyrelsens selskabsregister har tidligere været kritiseret for manglende kontrol i sager om selskaber registreret på fiktive adresser. Her et svindelselskab registreret på en adresse i Store Magleby på Amager.  Foto: Stine Bidstrup. Grafik: Jacob Schrøder. Erhvervsminister Simon Kollerup har sammen med justitsminister Nick Hækkerup og skatteminister Morten Bødskov foreslået at oprette ny samlende myndighed til at koordinere arbejdet mod momssvindel, terrorfinansiering og hvidvask.  Foto: Joachim Ladefoged Grafik: Anders Thykier.

Nye oplysninger viser, hvordan formodede svindelbagmænd udnyttede den manglende kontrol i de danske myndigheders registre i forbindelse med storstilet moms- og skattesvindel i den såkaldte Operation Greed. Her står 17 mænd tiltalt i en sag, hvor staten ifølge anklagemyndigheden er blevet snydt for 290 mio. kr., ligesom 530 mio. kr. er blevet hvidvasket. Det er bl.a. sket via en række formodede svindelselskaber med stråmandsdirektører i spidsen - og det er vidneudsagn fra ni af disse stråmandsdirektører, der nu udstiller endnu et hul i selskabskontrollen i Danmark.

Direktørerne

..

BRANCHENYT
Læs også