Erhverv

Populær burgerkæde får hug på børsen - falder 21 pct.

Shake Shack falder som en sten på børsen, efter at den populære burgerkæde har aflagt et skuffende regnskab.

Burgere, milksshake, cocktails - og en helt speciel stemning. Shake Shack har ramt en formel, som både burgerelskere og investorer er vilde med, men tirsdag falder aktien som en sten efter et skuffende regnskab. Foto: AP Images Foto: AP Images

Den populære amerikanske burgerkæde Shake Shack var steget næsten 100 pct. på børsen i år, men tirsdag bliver aktien slået til plukfisk oven på et skuffende regnskab, der viser, hvor risikabelt det kan være at investere i nogle af de mest populære vækstselskaber.

Selvom selskabets adm. direktør på en telekonference fortalte, at han var glad for at kunne berette om et øget salg på næsten 32 pct., og burgerkæden nu er oppe på 254 restauranter globalt, trykker investorerne sælg.

Shake Shack falder omkring 20 pct. på børsen i New York, selvom regnskabet målt på både omsætning og indtjening overgik markedets forventninger.

Salget i de eksisterende restauranter voksede bare 2 pct. i tredje kvartal, og samtidig faldt driftsmarginen.

Den hurtigvoksende amerikanske fastfood-kæde startede med en enkelt pølsevogn i Madison Square Park i 2001, hvor menuen hurtigt blev populær.

Få år senere blev menuen udvidet fra hotdogs til burgere, pomfritter og milkshakes, og siden har kæden ikke set sig tilbage.

Ved børsnoteringen i 2015 steg aktien 123 pct. på første handelsdag, og trods flere op- og nedture siden dengang har Shake Shack pga. det store vækstpotentiale altid handlet til en tårnhøj pris målt ifht. den eksisterende indtjening.

Selv efter dagens kursklø er Shake Shack ifølge dataudbyderen Sentieo prissat til 103 gange det forventede overskud i år.

Læs også