Erhverv

Helle Thorning-Schmidt hentet til dansk firma: »Hun kommer til at åbne døre«

Industrivirksomheden Carsoe er i voldsom vækst. Nu er Helle Thorning-Schmidt blevet en del af bestyrelsen.

Helle Thorning-Schmidt har nu fået en ny bestyrelsespost.

Den forhenværende danske statsminister Helle Thorning-Schmidts nye karriere begynder at tage fart.

Tidligere på året meldte Helle Thorning-Schmidt ud, at hun stoppede som direktør i det internationale Red Barnet for at forfølge en bestyrelseskarriere.

Det førte først til en bestyrelsespost hos Vestas. Nu er Helle Thorning-Schmidt så blevet en del af bestyrelsen i industrivirksomheden Carsoe fra Aalborg, som i oktober 2018 blev solgt til kapitalfonden Solix Group.

Mikkel Klitgaard Jacobsen, adm. direktør i Carsoe, kalder det et kvalitetsstempel, at Helle Thorning-Schmidt gerne vil være en del af den nordjyske virksomhed.

»Hun kommer til at åbne døre for os og give helt andre vinkler på virksomheden, end traditionelle forretningsfolk bidrager med. Vi er i gang med at internationalisere virksomheden og lave opkøb. Der bliver hendes globale perspektiv vigtig, og i udlandet betyder det også meget at have en type som hende med,« siger han.

Den nordjyske industrivirksomhed har været i voldsom vækst de seneste år. I det seneste regnskabsår steg omsætningen med 55 pct. Fra 353,7 mio. til 546,8 mio. kr.

Samtidig blev overskuddet 31,7 mio. kr., hvilket var rekordstort for Carsoe, der beskæftiger mere end 250 ansatte.

Carsoe er en førende producent og distributør af udstyr og løsninger til forarbejdning af fangst ombord på fiskefartøjer.

Carsoe sikrede sig i 2018 en gigantisk ordre på leverance af syv fiskefabrikker, der skal indbygges i syv kæmpestore russiske trawlere. Fiskefabrikkerne skal leveres over en periode på syv år, og ordren har en samlet værdi af over 800 mio. kr.

Udover Helle Thorning-Schmidt er også DLG’s koncernchef, Kristian Hundebøll, og Thomas Voss blevet en del af Carsoe-bestyrelsen.

Læs også