Erhverv

ALK overstiger akkurat forventningerne trods allergisk lavsæson

På bundlinjen havde ALK-Abelló et underskud på 14 mio. kr. mod et underskud på 31 mio kr. tredje kvartal sidste år. Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

ALK-Abelló kom ud af det sæsonmæssigt lille tredje kvartal med resultater, der akkurat oversteg analytikernes forventninger. Forventningerne til 2019 løftes til den øvre ende af den seneste prognose.

Allergivaccineselskabet omsatte for 739 mio. kr. i tredje kvartal af 2019. Til sammenligning havde analytikere forudset et salg på 730 mio. kr. ifølge estimater indsamlet og beregnet af ALK.

I samme periode sidste år var omsætningen på 661 mio. kr., og væksten i lokal valuta løb dermed op i 11 pct.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede på 36 mio. kr. mod ventet 6 mio. kr. blandt analytikerne og 24 mio. kr. året før.

Driftsresultatet, EBIT, blev et underskud på 36 mio. kr. mod et ventet minus på 48 mio. kr. og et underskud på 25 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

Tredje kvartal er lavsæson for ALK, da pollenallergikere ofte først indleder behandling med allergivacciner i det sene efterår eller i løbet af vinteren.

ALK er i øvrigt over halvvejs med sin treårige strategi med fokus på at få styrket sin forretning i USA og på sigt få gjort det amerikanske marked til virksomhedens største. For at lykkes kræver det investeringer på samlet 1 mia. kr. over tre år.

Tiltagene sker for at skabe fundamentet for de kommende års vækst, men betyder, at driftsindtjeningen bliver begrænset.

På bundlinjen havde ALK-Abelló et underskud på 14 mio. kr. mod et underskud på 31 mio kr. tredje kvartal sidste år.

ALK-Abelló oppræciserer forventningerne til indtjeningen i 2019 og venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 200-250 mio. kr. mod et tidligere ventet resultat på 150-250 mio. kr.

Forventningerne til omsætningen er uændret på 3,2-3,3 mia. kr.

Læs også