Erhverv

Amerikansk printerproducent vil købe HP for 30 mia. dollar

Det uopfordrede bud fra Xerox er 20 pct. højere end lukkeprisen på HP-aktien tirsdag ved amerikansk børslukketid. Foto: AP Photo/Douglas Healey

Den amerikanske printer- og fotokopimaskineproducent Xerox har budt mere end 30 mia. dollar på et opkøb af konkurrenten HP - gæld inklusive - i et forsøg på at genoplive væksten i begge selskaber efter år med stagnering.

Det skriver Financial Times.

Opkøbstilbuddet, der vil blive betalt med både kontant og aktier, kom sent tirsdag og værdisætter dermed HP-aktien til omkring 22 dollar - omkring 148 kr. - fortæller kilder til Financial Times.

Det uopfordrede bud fra Xerox er 20 pct. højere end lukkeprisen på HP-aktien tirsdag ved amerikansk børslukketid.

HP bekræftede onsdag, at selskabet havde modtaget et tilbud fra Xerox. Samtidig tilføjede HP, at en aftale tidligere var blevet overvejet - dog uden at specificere hvornår.

Citigroup har aftalt at finansiere buddet fra Xerox i form af et betydeligt kontantbeløb, fortæller kilder til Financial Times.

Det vil være John Visentin, der er administrerende direktør i Xerox, der skal lede det samlede selskab, fremgår det af tilbuddet ifølge kilderne. HP-topchef Dion Weisler fortalte tidligere på året, at han vil aftræde sin stilling på grund af en helbredssituation i familien.

En nærtstående person til HP fortæller til Financial Times, at sandsynligheden for at aftalen gennemføres er lille, men at der endnu ikke er taget en endegyldig beslutning.

Læs også