Erhverv

Amerikansk printerproducent vil købe HP for 30 mia. dollar

Det uopfordrede bud fra Xerox er 20 pct. højere end lukkeprisen på HP-aktien tirsdag ved amerikansk børslukketid. Foto: AP Photo/Douglas Healey

Den amerikanske printer- og fotokopimaskineproducent Xerox har budt mere end 30 mia. dollar på et opkøb af konkurrenten HP - gæld inklusive - i et forsøg på at genoplive væksten i begge selskaber efter år med stagnering.

Det skriver Financial Times.

Opkøbstilbuddet, der vil blive betalt med både kontant og aktier, kom sent tirsdag og værdisætter dermed HP-aktien til omkring 22 dollar - omkring 148 kr. - fortæller kilder til Financial Times.

Det uopfordrede bud fra Xerox er 20 pct. højere end lukkeprisen på HP-aktien tirsdag ved amerikansk børslukketid.

HP bekræftede onsdag, at selskabet havde modtaget et tilbud fra Xerox. Samtidig tilføjede HP, at en aftale tidligere var blevet overvejet - dog uden at specificere hvornår.

Citigroup har aftalt at finansiere buddet fra Xerox i form af et betydeligt kontantbeløb, fortæller kilder til Financial Times.

Det vil være John Visentin, der er administrerende direktør i Xerox, der skal lede det samlede selskab, fremgår det af tilbuddet ifølge kilderne. HP-topchef Dion Weisler fortalte tidligere på året, at han vil aftræde sin stilling på grund af en helbredssituation i familien.

En nærtstående person til HP fortæller til Financial Times, at sandsynligheden for at aftalen gennemføres er lille, men at der endnu ikke er taget en endegyldig beslutning.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også