Erhverv

Aamund om stiftere af nyt parti: De kørte LA i sænk

Asger Aamund melder sig i koret af erhvervsfolk, der ikke ser det store lys i det nye parti Fremad.

Asger Aamund, der her ses til venstre, har i mange år støttet Liberal Alliance, hvor Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som her ses til højre, har været med i ledelsen gennem længere tid. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Erhvervsmanden Asger Aamund er én af Liberal Alliances ældste støtter.

Dermed har han også i mange år stået bag Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der torsdag meldte ud, at han sammen med Christina Egelund har stiftet partiet Fremad.

Her er partiet Fremads fem mærkesager
  • En fast og fair udlændingepolitik
  • At tage klimaudfordringerne alvorligt
  • En stærk europæisk stemme
  • Et økonomisk konkurrencedygtigt Danmark
  • Frihed til forskellighed
Kilder: Berlingske og Partiet Fremad

Det to Liberal Alliance-afhoppere kommer dog ikke til at få nogen form for støtte fra Asger Aamund.

»Der er to nationalliberale partier i Folketinget, nemlig Nye Borgerlige og Liberal Alliance, som begge virker for det arbejdende Danmark,« siger erhvervsmanden.

Stiftelsen af partiet Fremad kommer mindre end tre uger efter, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund forlod Liberal Alliance. De vil nu skabe et værdiliberalt parti i Danmark.

»Jeg kan ikke se, at der er behov for to veteraner fra det gamle LA, som sidder med et stort ansvar for at have kørt partiet i sænk ved at gå ind i en regering, der intet udrettede for at skabe dynamisk vækst i det danske samfund,« siger Asger Aamund.

Han stiller sig dermed i den kø af erhvervsfolk, der har meldt ud, at de fortsat vil støtte Liberal Alliance frem for Fremad.

De erhvervsfolk tæller milliardæren Lars Seier Christensen, den tidligere William Demant-topchef Lars Kolind, manden bag Spilnu.dk, Mads Peter Veiby, og Coolshop-stifteren Jacob Risgaard.

Formanden for Fremad bliver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Det ligger allerede nu fast, at partiet peger på Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister efter et valg.

Læs også