Erhverv

Blackstone opkøber populære datingapps efter anklager mod ejer

Den amerikanske kapitalfond har købt majoritetsandel i MagicLab, der ejer de to datingapps Badoo og Bumble.

Købet af MagicLab forudsætter, at den nuværende ejer træder helt ud af virksomhedens aktiviteter.  Arkivfoto: Ida Munch

Fredag annoncerede Blackstone, at kapitalfonden havde opkøbt majoritetsandel i MagicLab af den russiske grundlægger Andrey Andreev.

Det skriver CNN Business.

Som en del af aftalen, der værdisatte MagicLab til 3 milliarder dollars, sælger Andrey Andreev sin andel og skal ikke længere have noget med MagicLab at gøre.

Opkøbet kommer få måneder efter, at Forbes ud fra interviews med 13 tidligere ansatte kunne rapportere at Andreev beskyldes for at skabe et sexistisk og ”giftigt” arbejdsmiljø hos Badoos hovedkvarter i London.

Nogle af anklagerne stammer helt tilbage fra 2011 og 2012, hvor Andreev beskyldes for at komme med racistiske og sexistiske kommentarer til medarbejdere. Virksomheden har afvist anklagerne og skulle have hyret et eksternt firma til at foretage en undersøgelse.

Undersøgelsen er ikke nævnt i Blackstones offentliggørelse af købet. En talsperson for MagicLab forklarer til CNN, at undersøgelsen snart er ved sin ende.

MagicLab bliver af virksomheden selv beskrevet som værende fokuseret på at løse samfundsmæssige problemer, såsom kvindehad, at nedbryde stereotyper og aldersdiskrimination.

MagicLab består af fire dating-apps, inklusive den ældste, Badoo, en populær international dating-app, der blev grundlagt af Andreev i 2006.

Blackstone har i den seneste tid været hovedaktør i en del overskrifter herhjemme, som har omhandlet kapitalfondes store opkøb af Københavnske ejendomme. Dette har mødt enorm kritik da Blackstones primære metode er at renovere lejligheder for derefter at hæve lejen markant.


BRANCHENYT
Læs også