Erhverv

Adidas lukker fabrikker i Tyskland og USA - flytter til Asien

Flytningen af fabrikkerne fra Tyskland og USA rejser spørgsmålet, om det overhovedet er fordelagtigt at rykke industriarbejde tilbage til udviklede markeder. Foto: Imaginechina via AP Images

Den tyske sportstøjsgigant Adidas vil lukke sine eneste sneakerfabrikker i USA og Tyskland for at rykke dem til Asien - fabrikker, som selskabet ellers åbnede for blot tre år siden for at flytte produktionen tættere på kunderne.

Det fortalte selskabet mandag, skriver avisen Wall Street Journal.

I stedet vil Adidas flytte teknologien, der er blevet udviklet på Adidas' såkaldte "Speedfactories", til Kina og Vietnam.

Flytningen af fabrikkerne fra Tyskland og USA rejser spørgsmålet, om det overhovedet er fordelagtigt at rykke industriarbejde tilbage til udviklede markeder.

Overflytningen vil resultere i "bedre udnyttelse af eksisterende produktionskapacitet og mere fleksibilitet i produktdesign," fortæller Adidas ifølge avisen.

En talskvinde fra Adidas siger, at beslutningen ikke er relateret til den igangværende handelskrig mellem USA og Kina.

Produktionen fra fabrikkerne stopper i april og vil resultere i en jobnedskæring på 200 stillinger.

Beslutningen markerer samtidig et klart strategiskifte. Hvor Adidas har øget sin andel på det amerikanske marked, har skosalget haltet i Vesteuropa de seneste måneder.

De to fabrikker hæftede ellers for en forholdsvis beskeden del af Adidas' årlige produktion.

I 2016 ventede selskabet, at 500.000 par sko ville blive produceret i Tyskland, mens blot 50.000 skulle produceres i USA - svarende til mindre end 1 pct. af Adidas' samlede skoproduktion på 300 mio. par.

Læs også