Erhverv

It-milliardær og bilarving går ind i Astralis op til børsnotering

Der er kommet ny bestyrelse i en lang række selskaber tilknyttet e-sportsvirksomheden Astralis. Tidligere MTG-direktør er ny formand.

Her ses personerne fra Counter Strike-holdet Astralis, der er verdenskendte.

Flere medlemmer fra nogle af landets mest velhavende familier er nu gået ind i e-sportsvirksomheden Astralis Group.

Christian Swane Mourier fra ejerfamilien bag Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, og Claus Zibrandtsen fra familien, der solgte it-virksomheden GlobalConnect for et milliardbeløb, er kommet ind i bestyrelsen hos Astralis Group. Derudover er de kommet ind i bestyrelsen hos fire andre selskaber tilknyttet Astralis. Det viser nye oplysninger fra cvr-registeret.

Samtidig er Jette Nygaard-Andersen hentet ind som bestyrelsesformand i Astralis-selskaberne. Hun har en fortid i den øverste koncernledelse i underholdningskoncernen MTG, der ejer Viasat, Viaplay og TV 3-kanalerne.

Senest stod Jette Nygaard-Andersen i spidsen for MTG’s satsning på nye forretningsområder som e-sport. Hun stoppede i MTG i begyndelsen af 2019.

Det fremgår desuden af cvr-registeret, at Jakob Hansen, mangeårig topchef i Fitness.dk, er blevet hentet ind som direktionsmedlem i Astralis Group. Han skal være finansdirektør og kommer dermed igen til at arbejde tæt med Anders Hørsholt, som han kender fra deres fælles tid i Parken Sport & Entertainment.

Anders Hørsholt blev tidligere på efteråret annonceret som ny topchef for Astralis Group.

E-sportsvirksomheden oplyser, at den ikke har nogle kommentarer til ledelsesændringerne på nuværende tidspunkt.

For nylig offentliggjorde Astralis Group sin plan om at lade sig notere på minibørsen Nasdaq First North Growth inden årsskiftet.

»Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder og vi ønsker med noteringen at konsolidere os. Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position,« udtalte Nikolaj Nyholm, der er direktør og grundlægger af Astralis Group, i en pressemeddelelse om børsplanerne.

Nikolaj Nyholm ejer ifølge cvr-registeret 37 pct. af Astralis Group, mens den anden stifter, Jakob Lund Kristensen, ejer 26 pct. Det fremgår ikke af cvr-registeret, hvem der ejer den resterende del af Astralis Group.

Læs også
Top job