Erhverv

H+H nyder godt af stigende priser trods tysk toplinjepres

H+H International, der producerer og sælger porebeton, leverede overordnet set pæn fremgang i tredje kvartal, men for hele året ventes der ikke længere helt så stor en organisk vækst som tidligere.

Det skyldes primært en nedgang på det tyske marked, men til gengæld er højere priser på langt de fleste markeder medvirkende til at sikre, at driftsindtjeningen fortsat ses på samme høje niveau trods lavere forventninger til toplinjen.

- Den stærke operationelle præstation leverer betydelige marginforbedringer og stærke finansielle resultater. Vi ser en fortsat stærk indtjening i år trods en nedgang på det tyske marked. Vi er tilfredse med vores stærke finansielle position og vil fortsætte med at fokusere på udvikling af vores kernemarkeder, siger Michael T. Andersen, der er administrerende direktør hos H+H, i regnskabet.

Selskabet venter nu for hele året en organisk vækst på omtrent 6 pct. mod tidligere ventet cirka 8 pct.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger (EBITDA) før særlige poster ses nu ramme niveauet 525-545 mio. kr. mod tidligere ventet 510-550 mio. kr. Forventningerne til driftsresultatet (EBIT) før særlige poster indsnævres til 345-365 mio. kr. fra tidligere 330-370 mio. kr.

PÆN FREMGANG

Kigger man isoleret på tredje kvartal, voksede H+H's omsætning i perioden til 779 mio. kr. fra 720 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

EBITDA før særlige poster steg til 182 mio. kr. fra 143 mio. kr., og EBIT før særlige poster voksede til 137 mio. kr. fra 103 mio. kr.

Det slog også igennem på de nedre regnskabslinjer, hvor H+H kunne fremvise et nettooverskud på 97 mio. kr. i tredje kvartal mod et plus på 57 mio. kr. på den post i tredje kvartal sidste år.

Det er alle kernemarkeder, der er med til at trække indtjeningen op, oplyser H+H, som særligt tilskriver udviklingen bedre priser.

Tabel for H+H Internationals regnskab for tredje kvartal af 2019:

H+H Internationals forventninger til 2019:

Læs også