Erhverv

Tøjmilliardær og mediekoncern skyder 100 mio. kr. i dansk modeportal

Den danske modeportal Miinto har i det seneste år solgt produkter for næsten 700 mio. kr. Bundlinjen er dog stadig rød.

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen er hovedaktionær i modeportalen Miinto, som han nu har skudt et stort millionbeløb i. Arkivfoto: Mogens Flindt

Den danske modeportal Miinto har igen fået en kapitalindsprøjtning af de større.

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen og den tyske modekoncern Hubert Burda Media har således skudt over 100 mio. kr. ind i Miinto.

Hubert Burda Media blev tidligere på året ny investor i Miinto og fik i den forbindelse en ejerandel på mellem 5 og 9,99 pct. Samtidig har Anders Holch Povlsen øget sin ejerandel til nu at være på 60 pct. af Miinto.

Holch Povlsen har tidligere skudt et trecifret millionbeløb i Miinto.

Ifølge Konrad Kierklo, adm. direktør i Miinto, understeger den friske kapital, at investorerne er tilfredse med udviklingen i modeportalen.

»Vi er fuldt bevidste om, at med den slags penge følger også et stort ansvar og store krav, hvilket vi til fulde forstår og respekterer. Vi er gået i gang med at løbe et maraton, og vi har kun lige passeret de første 5 km,« siger han i en pressemeddelelse.

Den tyske modekoncern Hubert Burda Media, der står bag en række magasiner, herunder den tyske udgave af Playboy, og omsætter for knap 20 mia. kr årligt, har skudt penge i Miinto gennem investeringsselskabet BurdaPrincipalInvestments.

»Miinto er en attraktiv virksomhed med et stærkt grundlag, og vi ser, at Miinto er på en meget spændende rejse, som vi er glade for at være en del af,« siger Christian Teichmann, adm. direktør i BurdaPrincipalInvestments, i pressemeddelelsen.

Pengene fra Hubert Burda Media og Anders Holch Povlsen skal bruges på at styrke Miintos tilstedeværelse i de syv lande, hvor modeportalen i øjeblikket samarbejder med mere end 2.000 butikker.

Derudover skal Miinto ekspandere til flere markeder, der endnu er hemmelige, fortæller Konrad Kierklo.

Den kendte iværksætter Jesper Buch var én af de første investorer i Miinto. Hans ejerandel er dog blevet udvandet ved de seneste kapitalrejsninger, så han nu ejer mindre end 5 pct. af modeportalen.

Miintos holdingselskab har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for 2018/2019. Men i regnskabsåret blev der solgt produkter for næsten 700 mio. kr. gennem Miinto-platformen. Året forinden var det tal på 500 mio. kr.

Dog er bundlinjen stadig rød, nøjagtigt som den har været i alle år af Miintos levetid.

De seneste tre år har Miinto haft et samlet underskud efter skat på mere end 130 mio. kr. Men dette er ifølge selskabet helt efter planen.

BRANCHENYT
Læs også