Erhverv

200 år gammelt værtshus reddet

Barkoncernen Rekom Group har reddet det konkursramte københavnske værtshus Hvide Lam.

Hvide Lam er især kendt for sine jazzkoncerter. Foto: Ivan Boll

I oktober blev det meldt ud, at det mere end 200 år gamle værthus Hvide Lam i København skulle lukke.

Selskabet bag værtshuset, der især er kendt for sine mange jazzkoncerter, var blevet tvangsopløst og dermed lukkede et stykke historie i landets hovedstad.

Men nu er Hvide Lam reddet. For Nordens største barkoncern, Rekom Group, er trådt til som ny ejer af Hvide Lam, der i november er kommet under konkursbehandling.

Adam Falbert, topchef i Rekom Group, kalder Hvide Lam for en institution i Københavns kulturliv.

»Vi er meget beærede og glade for at kunne overtage beværtningen, som vi vil behandle med respekt for stedets ånd. Hvide Lam har ligget i hjertet af København siden englændernes bombardement i 1807, så vi vil selvfølgelig føre historien og traditionerne videre omend med bedre styr på økonomien,« siger han i en pressemeddelelse.

Rekom Group, der driver over 100 barer og diskoteker i Norden, vil genåbne Hvide Lam den 21. november.

Ifølge advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, der har været kurator for Hvide Lam, har der været stor interesse for at købe konkursboets aktiver.

»Siden driften blev indstillet, og man var nødt til at fritstille de ansatte, har vi oplevet mange henvendelser fra personer, der var bekymrede for Hvide Lams fremtid. Vi er derfor glade for, at det efter en salgsproces, hvor mange har været interesserede i at overtage stedet, er lykkedes at sælge til en seriøs og professionel aktør som Rekom,« siger kuratoren.

BRANCHENYT
Læs også