Erhverv

Lavprisselskabet Norwegian får ny koncernchef

Det bliver en erfaren erhvervsmand, der overtager koncernchef-posten i lavprisselskabet Norwegian, når norske Jacob Schram overtager d. 1. januar.

Norwegian får ny koncernchef i form af Jacob Schram d. 1. januar, 2020. Foto: Gorm Kallestad.

Det norske luftfartsselskab Norwegian har fundet manden, der skal føre selskabet sikkert gennem en økonomisk turbulent tid.

Fra 1. januar tager Jacob Schram styringen som koncernchef i Norwegian, oplyser lavprisselskabet i en meddelelse til fondsbørsen i Norge ifølge det norske erhvervsmedie E24.

Ansættelsen af Jacob Schram bliver samtidig det første store træk fra Norwegians danske bestyrelsesformand Niels Smedegaard, siden han i april fik formandsposten.

Han har hentet Jacob Schram efter 30 år med forskellige stillinger i Circle K, Statoil, McDonalds og McKinsey.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaber, tydelige kundeorientering og evne til at skabe værdi er netop det, som Norwegian trænger til, når selskabet nu går over i en ny fase, hvor væksten bremser op, og vi skal fokusere på lønsomhed, siger Smedegaard i meddelelsen.

Den midlertidige topchef Geir Karlsen fortsætter som finansdirektør og viceadministrerende direktør.

Rettet: I første omgang stod der i indeværende Ritzau-telegram, at Geir Karlsen forlod Norwegian. Det er ikke korrekt. Vi beklager.

BRANCHENYT
Læs også