Serier

Justitsminister Nick Hækkerup erkender: Politiet kan ikke følge med vækst i sager om økonomisk kriminalitet

Bunkerne med sager om økonomisk kriminalitet vokser voldsomt hos politiet, der ikke er gearet til at håndtere de seneste års markante stigning på området. Derfor ønsker justitsminister Nick Hækkerup at gøre mere i forbindelse med kommende politiforhandlinger.

Grand Theft Europe – momsmillionerne, der forsvandt
Politiet har store problemer, når det kommer til at efterforske sager om økonomisk kriminalitet. Det erkendte justitsminister Nick Hækkerup på et samråd i Folketinget torsdag.  Collage: Anders Vester Thykier.

De danske myndigheder kommer til kort i forhold til at efterforske økonomisk kriminelle. Fra 2014 til 2018 har politiet fået 65 pct. flere anmeldelser om økonomisk kriminalitet, og det er systemet faktisk ikke gearet til at håndtere, erkendte justitsminister Nick Hækkerup på et samråd torsdag.

»Det overordnede billede er, at antallet af sager om økonomisk kriminalitet har været i kraftig stigning, og at politiet og anklagemyndigheden også her er voldsomt presset. Sandheden er, at man ikke kan følge med, sådan som det ser ud,« sagde Nick Hækkerup...

BRANCHENYT
Læs også