Erhverv

Dansk Industri rydder op på chefgangen: Fyrer direktør

Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri har fyret direktør Tine Roed, der har været i organisationen i 17 år.

Direktør Tine Roed er nu fortid i Dansk Industri. Her ses hun på talerstolen i 2015. Arkivfoto: DI Foto: Per Gudmann

En af erhvervslivets mest profilerede stemmer i samfundsdebatten er fortid hos landets største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI).

DI oplyser torsdag, at direktør Tine Roed fratræder sin stilling som direktør.

»Som ny adm. direktør i DI, har jeg ønsket at justere og nytænke DI’s direktion. Derfor er det aftalt, at Tine Roed fratræder. Det sker med en stor anerkendelse og taknemmelighed for Tines professionelle engagement og dedikerede indsats i Dansk Industri igennem 17 år,« siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Direktør Kent Damsgaard vil midlertidigt overtage direktøransvaret for Tine Roeds områder.

55-årige Tine Roed kom til DI i 2002, og siden 2008 har hun været medlem af direktionen i erhvervsorganisationen, der fra sit hovedkvarter på Rådhuspladsen fungerer som talerør for dansk erhvervsliv - herunder en række af landets største virksomheder.

Tine Roed, der er uddannet jurist, startede som skattepolitisk chef, og har siden også markeret sig som Dansk Industris stemme inden for bl.a. energi, klima, miljø, transport og sundhed.

Lars Sandahl Sørensen blev udnævnt til ny adm. direktør for DI i foråret og tiltrådte officielt i august. Her afløste han Karsten Dybvad, der havde forladt DI til fordel for formandsposten i Danske Bank. Lars Sandahl Sørensen kom fra en stilling som koncerndirektør i SAS.

DI’s direktion består nu af adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, viceadm. direktør Kim Graugaard, direktør Thomas Bustrup, kommunikationsdirektør Marion Hannerup, direktør Kent Damsgaard og direktør Lars Frelle-Petersen.

BRANCHENYT
Læs også