Erhverv

Stålarving driver familiens livsværk til nye højder

Den familieejede milliardkoncern DS Gruppen fortsætter sin fremgang. Men direktøren ser skyer i horisonten.

Mads Møller Hansen ejer DS Gruppen sammen med sin far og er adm. direktør. Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg

Indtjeningen fortsætter opad i den danske stål- og betonkoncern DS Gruppen, der er ejet af direktør Mads Møller Hansen og hans far, Svend Møller Hansen.

Siden Mads Møller Hansen for snart fem år siden overtog direktørstolen i familiens livsværk, har han med stor succes drevet DS Gruppen til nye højder.

Og fremgangen fortsætter, viser et nyt regnskab. I seneste regnskabsår rundede omsætningen 1,6 mia. kr., og DS Gruppen tjente 86 mio. kr. efter skat.

Det var lige akkurat bedre end året før.

»DS Gruppens selskaber har konstrueret, leveret og bygget både store og små projekter, som vi er meget stolte af. Og vores 650 ansatte har, med en engageret indsats, en betydelig andel i årets flotte resultat,« siger direktør Mads Møller Hansen i en pressemeddelelse.

DS Gruppen har netop fejret 50 års-jubilæum. Svend Møller Hansen stiftede selskabet ved lidt af en tilfældighed, efter at han som nyuddannet smed strandede i det dengang uroplagede Irland.

Her fordrev han ventetiden hos en irsk smed, som skulle have hjælp med nogle store stålkonstruktioner. Og da Svend Møller Hansen igen kom hjem til Danmark, besluttede han sig for at åbne sin egen stålvirksomhed i forældrenes lade i Hobro.

Resten er historie.

Ifølge direktør Mads Møller Hansen har DS Gruppen fået en god start på det nye regnskabsår, der begyndte den 1. juli i år. 2019.

»Men vi fornemmer også, at skyerne kondenseres i horisonten – særligt over byggebranchen,« siger Mads Møller Hansen.

Han kan pt. se godt et halvt år frem i ordrebøgerne, og han forventer et økonomisk fornuftigt resultat for indeværende regnskabsår.

»Men vi tager også et rettidigt og agtpågivende "greb" i livrem og seler, så vi er beredte på et eventuelt konjunkturskifte,« siger DS Gruppen-direktøren.

DS Gruppen laver stålkonstruktioner, stålbeklædning til tag og facader samt beton. Indtil 2014 solgte koncernen også stålkonstruktioner til vindmølleindustrien under navnet DS SM, men selskabet - der udgjorde halvdelen af Svend Møller Hansens livsværk - blev solgt i en milliardhandel.

Læs også
Top job