Erhverv

Flügger køber majoriteten af polsk malingproducent for 87 mio. kr.

Flügger har købt 60 pct. af det polske selskab, og dermed lyder den samlede værdiansættelse for Unicell på 161 mio. kr. på gældsfri basis. Foto: Ulrik Borch/Polfoto

Malervarekoncernen Flügger har købt en majoritetspost i den polske malingproducent Unicell for 87 mio. kr., og det danske selskab har også mulighed for at udvide ejerandelen i fremtiden.

Flügger har købt 60 pct. af det polske selskab, og dermed lyder den samlede værdiansættelse for Unicell på 161 mio. kr. på gældsfri basis.

Overtagelsen af majoritetsposten sker allerede mandag, og samtidig har det danske selskab en mulighed for på et senere tidspunkt at købe yderligere 14 pct. af selskabet, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse mandag ved middagstid.

- Unicell er en veldrevet virksomhed, der har skabt solide resultater gennem en længere årrække. De har et solidt afsæt i Polen, og har de seneste år haft pæn vækst og forventer fortsat vækst, siger Jimmi Mortensen, der er administrerende direktør hos Flügger Group, i meddelelsen.

- Vi ser flere synergier mellem Flügger og Unicell, og ikke mindst ser vi frem til at bygge videre på Unicells flotte resultater inden for DIY-sektoren samt private label, fortsætter han.

Ifølge Flügger sker opkøbet som et led i selskabets strategi om at vokse gennem opkøb, der særligt er rettet mod emerging markets - som Polen ifølge selskabet selv hører under.

Den danske malervarekoncern har siden 2004 haft egne aktiviteter i Polen, og i dag har Flügger produktion og administration i Gdansk og 57 egne butikker i landet.

Unicell har omkring 200 medarbejdere, og størstedelen af selskabets produkter afsættes til forhandlere, byggemarkeder og detailhandlere.

Den polske malingproducent eksporterer til 32 lande, men den største del af afsætningen sker på hjemmemarkedet, der står for omkring 85 pct. af den samlede omsætning.

Sidste år omsatte Unicell for 145 mio. kr., og samtidig landede driftsoverskuddet før renter og skat på 17 mio. kr., oplyser Flügger i meddelelsen.

Opkøbet får også en positiv effekt på Flüggers omsætning i 2019/20 på omkring 50 mio. kr., men selskabet forventer ingen ændring i forventningerne til overskudsgraden (EBIT-marginen), som forudses at lande på 4 pct. i regnskabsåret.

BRANCHENYT
Læs også