Erhverv

Kriseramt Altor-selskab leverer igen tociftret millionunderskud

Selvom industrivirksomheden Tresu lander et underskud på 22 mio. kr. i tredje kvartal af 2019, er det en forbedring sammenlignet med sidste år. Omsætningen er også steget.

Tresu fra Kolding laver trykkerimaskiner til emballageindustrien. Foto: Tresu Group

Milliontabene fortsætter i den danske trykluftspecialist Tresu, der er ejet af kapitalfonden Altor, og som tidligere har måttet fyre hver 10. medarbejder.

Tresu kom ud af årets tredje kvartal med et tab på lidt over 22 mio. kr., hvilket bringer årets samlede tab op på 69,5 mio. kr. indtil videre.

Tallene er dog en forbedring sammenlignet med samme kvartal i 2018, hvor tabet lød på 33,3 mio. kr.

Selskabet, der specialiserer sig i såkaldte flexo-trykmaskiner til emballageindustrien, har siden 2017 været ejet af den svenske kapitalfond Altor, der før har ageret redningskrans for Tresu i krisetider.

Udover en forbedret bundlinje har Tresu også hævet sin omsætning for kvartalet til 97 mio. kr. fra 66,6 mio. kr. sammenlignet med samme kvartal sidste år. I 2018 endte selskabets samlede omsætning på 338,4 mio. kr.

Selskabets nettogæld er steget en smule fra 572 mio kr. i 2. kvartal til 583 mio. kr. Egenkapitalen har også set bedre dage. Den ligger nu på 53,7 mio.kr., hvor den på samme tid sidste år lød på 212,8 mio. kr.

I selskabet præsenterer Tresu »5 strategiske prioriteringer til en turnaround,« og her fremgår det, at fire ud af fem er »on track.«

Blandt fokusområderne er, at virksomheden konstant overvåger, »at udnyttelse af kapaciteten er på linje med det forventede ordreindtag.«

Tresus forventninger til 2019 er en omsætningsvækst på 20-30 pct. sammenlignet med 2018 og en ebitda-margin på 5-10 pct. Selskabet forventer desuden en positiv pengestrøm fra driftsaktivteter.

I spidsen for Tresu står Heidi Thousgaard Jørgensen, der overtog posten i februar i år, efter selskabets rædselsår i 2018. Her landede det resultatet på minus 296,3 mio. kr, og året bød på endnu en fyringsrunde.

Heidi Thousgaard Jørgensen kom til Tresu som CFO i august 2018. Siden hun overtog posten som topchef, har hun både siddet med tjansen som adm. direktør og økonomidirektør. Det ændrede sig i september i år, hvor Lone præst tiltrådte som CFO.

Tresu har et obligationslån, der er børsnoteret, og skal derfor aflægge kvartalsregnskaber.

Læs også