Erhverv

I fremtiden bliver det dyrere at forsikre bestyrelser

Erstatningskravene, der bliver stillet er store, hvilket får priserne til at stige, siger Camilla Amstrup, der er erhvervsdirektør i Codan. Foto: Mathias Svold

Flere ledelser og bestyrelser er de seneste år havnet i erstatningssager, hvor forsikringskroner har været i spil. I fremtiden vil det blive dyrere at forsikre bestyrelserne, fortæller flere forsikringsspillere.

Det skriver dagbladet Børsen.

Trods det stigende antal af sager og størrelsen på erstatningskravene har prisen på præmier ikke fulgt med. Det vil ændre sig i fremtiden, lyder det fra flere.

- Vi kan se, at der har været et pres på priserne i en periode. Men forventningerne til næste år er, at de stiger, for der er flere, der tegner dem. Beløbene, man tegner for, og de erstatningskrav, der bliver stillet, er også relativt voldsomme, siger Camilla Amstrup, der er erhvervsdirektør i Codan, til Børsen.

Anders Rønnov-Jessen, der er ledende partner i Board Assure, som formidler bestyrelsesforsikringer, aner også præmiestigninger i fremtiden. Han mener, at folk ved, at de kan gå efter bestyrelsen, og flere sager betyder højere præmier.

I den amerikanske forsikringsgigant AIG ser man ligeledes præmiestigninger i fremtiden. Det fortæller forsikringsselskabets chef for Nordic Financial Lines, Niklas Theter. Han siger til Børsen, at der er en "korrektion i gang på markedet", hvor præmierne vil stige efter nogle år med faldende præmier.

I Tryg og Topdanmark genkender man ikke væksten i forsikringspræmier. Ingen af selskaberne har således hævet priserne og har heller ingen planer om det.

Der er ingen officielle tal for skadesprocenten på ledelsesansvarsforsikringer i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også