Erhverv
BREAKING

Kevin Magnussen er blevet en millionsucces for Bestseller-ejer

»Nu er jeg blevet en etableret kører i Formel 1 og får en rigtig fin løn,« siger Kevin Magnussen om det nye overskud fra ham og Anders Holch Povlsens fælles selskab.

Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen har i mange år kørt parløb uden for racerbanen. Det giver nu overskud. Foto: Jan Sommer

Kevin Magnussen kan se tilbage på en Formel 1-sæson af de mindre gode. Til gengæld kan han glæde sig over, at det går bedre end nogensinde med økonomien.

I regnskabsåret 2018/2019 blev det til et overskud efter skat på næsten 13 mio. kr. i det fælles motorsportsselskab, Magnussen har sammen med Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen.

Selskabet havde i sine første otte leveår et samlet underskud på 122 mio. kr. Men i fjor kom det første overskud, og nu er det blevet overgået af et endnu bedre af slagsen.

»Det har hele tiden været planen, at der på et eller andet tidspunkt skulle tjenes nogle penge, og nu er jeg blevet en etableret kører i Formel 1 og får en rigtig fin løn. Tingene afhænger også af, hvor mange point jeg scorer, og hvilke placeringer jeg får. Så det går op og ned,« sagde Kevin Magnussen til Jyllands-Posten og Finans’ udsendte, da der i weekenden blev kørt Formel 1 i Abu Dhabi.

Som Kevin Magnussen henviser til, er motorsportsselskabets indtjening præstationsafhængigt af præmiepenge. Dertil kommer indtægter fra sponsorater og andre motorsportsrelaterede foretagender. Det oplyser Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens Heartland-koncern.

Motorsportsselskabets regnskabsår går fra sommer til sommer, og dermed tæller resultater fra 2018-sæsonen med i det netop offentliggjorte regnskab. En sæson, hvor Kevin Magnussen klarede sig væsentligt bedre end i 2019-sæsonen.

Selskabets bruttofortjeneste steg i regnskabsåret med 44 pct., og samtidig blev personaleomkostningerne til selskabets éne ansatte løftet fra 3,8 mio. til 7,5 mio. kr.

Ifølge Lise Kaae er aflønningen ikke gået til selskabets daværende direktør Søren From, som stoppede i stillingen i august.

Hvem aflønningen så er gået til, har Lise Kaae ikke svaret på. Hun skriver blot, at »der er én ansat i selskabet«.

Efter de mange år med underskud er egenkapitalen i motorsportsselskabet dog fortsat negativ med 34,7 mio. kr.

Ved tidligere årsregnskaber fra selskabet har der stået, at »der er iværksat tiltag i forhold til forbedring af selskabets indtjening og kapitalgrundlag«.

Men i de nu seneste to regnskaber er sætningen blevet tilføjet ordene, »hvilket kan aflæses i årets realiserede tal«, underforstået at Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen har fået vendt bøtten.

Anders Holch Povlsen har tidligere stillet sin private jet til rådighed for Kevin Magnussen, ligesom Bestsellers tøjmærke Jack & Jones har prydet Magnussens Formel 1-racer hos først Renault og siden Haas.

Anders Holch Povlsen og Kevin Magnussen ejer henholdsvis 52 og 48 pct. af deres fælles selskab.

BRANCHENYT
Læs også