Erhverv

Kendt bagerkæde slås fortsat med stort millionunderskud

Bagerkæden Emmerys, der har 25 bagerbutikker på landsplan, kæmper fortsat med underskud og en negativ egenkapital. Selskabet ser dog positivt på det kommende år.

Arkivfoto: Martin Lehmann. Foto: Martin Lehmann

Bagerkæden Emmerys slås fortsat med en blodrød bundlinje og en negativ egenkapital, der fortsætter med at vokse sig større og større.

Det viser det årsregnskab for regnskabsåret 2018/19, som Emmerys netop har offentliggjort.

Bagerkæden, der har 25 bagerbutikker i København og fem i Aarhus, kommer ud af det skæve regnskabsår med et underskud på knap 10 mio. kr. – hvilket dog er en forbedring i forhold til året før, hvor underskuddet lød på 18,7 mio. kr.

Det er dog fjerde regnskabsår i træk, at Emmerys må indkassere et negativt resultat.

Samtidig er egenkapitalen i samme periode vokset den forkerte vej – fra et minus på 14,4 mio. kr. til 24,3 mio. kr. i år.

Alligevel ser selskabets ledelse positivt på regnskabet. Årsagen er, at selskabet i perioden har igangsat en ny strategi, samt at driftsresultatet (ebitda) er blevet forbedret fra -12,2 mio. til et minus på 2,5 mio. kr.

»Året har haft fokus på to områder - forbedring af driftsresultatet samt implementering af en ny strategi. Forbedring af driftsresultatet har omhandlet minimering af kompleksitet, samt arbejdsgangen på hovedkontoret, produktionen samt butikker. Derudover har implementering af ny governance-struktur medført en forbedret omkostningsstyring,« skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

»Forbedringen på driftsresultatet på ca. 10 mio. kr. kan henføres til succesfuld implementering af ovenfor nævnte områder. Den positive udvikling er fortsat ind i næste regnskabsår og ledelsen betragter resultatet i 18/19 for tilfredsstillende, set i lyset af den positive udvikling selskabet er i.«

For at holde Emmerys flydende, har selskabets aktionærer været nødt til at skyde penge ind i bagerkæden.

Emmerys fik for to år siden en ny medejer i baron Johan Wedell-Wedellsborg, der købte 20 pct. af selskabet. Resten ejes af Hans Henrik Preisler, der trådte til, da kæden gik i betalingsstandsning i 2011.

»Selskabet er i al væsentlighed finansieret ved ansvarlig lån fra selskabets aktionærer. De ansvarlige lån udgør 32,9 mio.,« står der i regnskabet.

Ledelsen i Emmerys forventer, at den nye strategi for alvor vil slå igennem i regnskabstallene næste år.

»Selskabet forventer en positivt resultat i det kommende år, og forventer selskabets egenkapital reetableret ved fremtidig indtjening,« skriver ledelsen.

BRANCHENYT
Læs også