Erhverv

Politiet har aldrig set noget lignende: Vrede stilladsarbejdere væltede biler og truede kvinde med vold

I Lundtoftegade på Nørrebro udviklede en faglig konflikt sig mandag særdeles voldsomt.

Mandag formiddag endte en konflikt blandt stilladsarbejdere med hærværk og vold, da en større gruppe stilladsarbejdere protesterede foran et - ifølge demonstranterne - ulovligt opsat stillads på Lundtoftegade i København.

Det begyndte som en ganske fredelig protest, men situationen eskalerede, da en gruppe af demonstranterne stormede byggepladsen og rev stilladset ned. De smadrede tillige ruderne på flere biler og væltede en Porsche om på taget.

Derudover blev en kvinde ifølge politiet truet med vold og spyttet i ansigtet af nogle af stilladsarbejderne, da hun konfronterede dem med deres opførsel.

»Vi har ikke før set så voldsom en ageren ifm. en faglig konflikt – blandt andet blev udenforstående borgere udsat for vold og trusler på trods af politiets massive tilstedeværelse,« skrev Københavns Politi mandag eftermiddag på Twitter og opfordrede samtidig til, at »parterne nu benytter dialog frem for vold«.

Stilladsarbejderne er efter eget udsagn også utilfredse, fordi de mener, at der på arbejdspladsen bliver brugt arbejdere, som er underbetalte.

»Det handler om, at der er en byggeplads herovre, hvor der er ansat nogle underbetalte, uorganiserede, ikke-uddannede stilladsarbejdere,« siger stilladsarbejder Peter Roholm til TV 2 Lorry.

Fagforbundet 3F har tidligere oplyst, at der kører en sag mod en arbejdsgiver for underbetaling af litauiske ansatte.

Det er ikke første dag, at der er problemer på den pågældende byggeplads. Søndag aften blev en stilladsarbejder fra 3F og en medarbejder fra Dansk El-Forbund overfaldet, da de ville dokumentere forholdene på pladsen, skriver Fagbladet 3F.

Hos 3F tager man afstand fra stilaldsarbejdernes voldsomme ageren.

»Vold og ulovligheder er naturligvis uacceptabele i enhver form. Det gælder både på den ene og den anden side,« siger Claus von Elling, gruppeformand for Byggegruppen i 3F, i en pressemeddelelse.

Ifølge Københavns Politi er der ikke blevet foretaget nogen anholdelser efter urolighederne. Man forventer dog at rejse sigtelser på baggrund af efterforskningen, lyder det fra kommunikationssektionen i Københavns Politi.

BRANCHENYT
Læs også