Erhverv

Politianmeldt direktør fik frit spil

Der var ingen kontrol med den svindelanklagede BMG-direktør Jens Møller Lund, mener kuratorer.

BMG havde kontor i Randers og har med sin konkurs påført tab hos mere end 100 landmænd, ligesom Spar Nord har måttet nedjustere som følge af konkursen.
BMG

Den politianmeldte direktør i kornhandelsvirksomheden BMG, der tidligere på året krakkede pga. omfattende fusk med regnskabsbøgerne, fik frit spil til at svindle for omkring 70 mio. kr.

Sådan lyder det nu fra sagens kuratorer, som mener, at bestyrelsen i BMG ikke kontrollerede ledelsen i BMG godt nok. Det skriver Landbrugsavisen.

For to uger siden blev revisoren i BMG stævnet af konkursboet med krav om 43 mio. kr. Nu varsler kuratorerne også en sag mod den tidligere bestyrelse.

»Konkursboet vil snarest rejse erstatningskrav over for den tidligere ledelse. Såfremt dette ikke fører til en tilfredsstillende afklaring, agter boet at udtage stævning mod selskabets tidligere ledelse med påstand om betaling af erstatning,« skriver kuratorerne ifølge Landbrugsavisen.

Sagens omdrejningspunkt er den nu tidligere ejer og direktør Jens Møller Lund. Han er blevet bortvist og politianmeldt efter i årevis at have svindlet med selskabets regnskabsbøger.

BMG A/S blev i slutningen af januar begæret konkurs, efter at ledelsen havde opdaget fusk med bl.a. fiktive handler og fakturaer. Det medførte så store økonomiske tab for virksomheden, at den ikke stod til at redde.

Den opsigtsvækkende konkurs har bl.a. påført tab hos mere end 100 landmænd samt storbanken Spar Nord, der har lagt sag an mod ledelse og revisor med krav om erstatning.

Jens Møller var den ene af de to ejere og direktører i BMG. Han har gennem sin advokat forklaret, at han skammer sig over de ting, han har gjort.

»Jeg er forfærdelig skamfuld over at have svigtet alles tillid, og de tab det vil medføre,« lød det bl.a. i en skriftlig erklæring.

BMG blev etableret i 2004 og havde salgskontor i Randers. Selskabet har de senere år haft pæne millionoverskud, men den omfattende svindel gjorde altså selskabet insolvent og tvang det ud i en konkurs.

BRANCHENYT
Læs også