Erhverv

Ford laver McDonald's-affald om til bildele

Et samarbejde mellem bilproducenten og fastfood-kæden skal reducere madspil og skabe "bioplastik".

Ford vil lave rester fra kafferistning hos McDonald's om til bildele som et lille skridt på vejen til et bedre miljøimage.
Foto: Ford.

Normalt plejer man kun at tage sin kaffe med ind i bilen og drikke den under bilkørslen.

Men Ford vil bruge affald fra kafferistningen fra McDonald’s og skabe dele, som kan bruges i selve bilen.

Samarbejdet mellem Ford og McDonald’s skal genbruge affaldet fra kafferistningen, som ellers bare ender på lossepladser eller i bedste fald som grillkul, skriver internetsiden The Verge.

Når kaffe plukkes, er selve kaffebønnerne pakket ind i en ydre skal, som normalt reduceres til affald på vej mod ristning. Her vil Ford blande forarbejdede kaffeskaller med plastik til at fremstille bildele.

Forsøg har vist, at det vil give et stærkere og lettere plastikprodukt og samtidig sikre et vist genbrug.

Den ny ”bioplastik” kan eksempelvis bruges som hus til forlygter og forskellige dele, som findes under motorhjelmen.

Plastikmaterialerne, som er mikset med kaffeaffald, har vist sig at være 20 pct. lettere, og bilfabrikken skal bruge 25 pct. mindre energi til selve presningen af bildelene, oplyser Ford.

Bilfabrikkerne er under et stigende pres for at kunne bevise, at de er en del af en bæredygtig fremtid. Både i form af en reduktion af udstødningsgasser og ved at gå over til eldrevne biler.

Selvom konverteringen af skaller fra kaffebønner kan synes ubetydelig, håber Ford, at det kan være med til at give bilmærket en anden profil.

BRANCHENYT
Læs også