Erhverv

Gik konkurs i 2016: Nu er tøjkæde en spirende millionsucces

Moss Copenhagen har offentliggjort sit bedste resultat siden konkursen i 2016.

Moss Copenhagen har i øjeblikket 18 butikker i flere forskellige lande. Foto: Philip Davali

Der skulle mere end en konkurs til at slå modekæden Moss Copenhagen af pinden.

I foråret 2016 gik den danske modekæde konkurs, men fortsatte med ny ejerkreds. De formåede at vende skuden og kæden havde allerede tjent et millionbeløb året efter. Nu slår Moss Copenhagen sin egen rekord med det bedste regnskab siden konkursen.

Modekæden tjente 3,6 mio. kr. i seneste regnskabsår, viser regnskabet fra Moss CPH ApS, der er selskabet bag. Ledelsen forklarer, at årets resultat i høj grad kan tilskrives, at året har været »kraftigt præget af tilpasning af selskabets retail-set-up, hvilket har ført til både flytning og åbning af butikker samt renovering af eksisterende butikker.«

Moss Copenhagen har åbnet 3 butikker siden januar sidste år og har i skrivende stund 18 butikker i Danmark, Norge og Holland.

Planen i fjor var dog otte butikker, efter at Moss Copenhagens nuværende direktør, Anders Freund, og Matas-millionæren Mads Pilgren sammen med hans kone Susanne Pilgren sidste år opkøbte aktierne i tøjkæden. De skød samlet 10 mio. kr. i kæden for bl.a. at kunne åbne nye butikker.

Kæden blev grundlagt af Michael Moss i 2006 og havde stor succes, indtil den pludselige konkurs i 2016. Det skete efter et stort millionunderskud og kritik af tøjkædens arbejdsforhold.

En aftale med Moss Copenhagens største kreditorer betød imidlertid, at tøjkæden kunne fortsætte i en ny konstruktion og med en ny ejerkreds.

BRANCHENYT
Læs også