Erhverv

Her er det nye navn bag Spies

Thomas Cooks nordiske forretning, heriblandt Spies og Ving, har fået nyt navn.

Hotelmilliardæren Petter Stordalen stod i slutningen af oktober frem som redningsmanden af Thomas Cooks nordiske rester, heriblandt Spies.

Nu er de sidste rester væk i Norden fra den kollapsede rejsegigant Thomas Cook.

For Thomas Cook Northern Europe, der blev købt ud af Thomas Cooks konkursbo af den norske hotelmilliardær Petter Stordalen og flere kapitalfonde, har nu fået nyt navn.

Fremover kommer Thomas Cook Northern Europe således til at gå under navnet Nordic Leisure Travel Group. Det bekræfter Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef i Spies.

»Det er det overordnede navn for hele den nordiske forretning, som omfatter Spies, Ving i Sverige og Norge, Tjæreborg i Finland, Globetrotter i Sverige og Sunclass Airlines,« skriver hun i en e-mail.

I cvr-registeret er Thomas Cook Northern Europe A/S nu omdannet til Nordic Leisure Travel Group A/S. Det selskab har gennem en årrække haft store overskud. Senest blev det i 2017/2018 til et overskud efter skat på lidt over 1,3 mia. kr.

Det overskud skyldtes dog et internt frasalg i Thomas Cook-koncernen af flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som gav en ekstraordinær indtægt på knap 1,1 mia. kr.

Thomas Cook Airlines Scandinavia er i øvrigt nu omdannet til Sunclass Airlines under det nye ejerskab. For nylig modtog Sunclass Airlines 141,1 mio. kr. i frisk kapital.

»Der var en meget lille kapital i Sunclass Airlines-selskabet til at begynde med. Derfor er der nu skudt penge ind for sikre driften fremadrettet,« sagde Lisbeth Nedergaard i den forbindelse.

De nordiske aktiviteter i Thomas Cook-koncernen med 2.300 ansatte havde som sagt en sund økonomi modsat det britiske moderselskab, som i længere tid kæmpede med økonomien.

I sidste ende blev de økonomiske problemer for store for Thomas Cook, som i september måtte lade sig gå konkurs.

Derefter blev de nordiske aktiviteter købt ud af konkursboet.

BRANCHENYT
Læs også