Erhverv

Milliardærklub-medlem ramt af konkurs

Mark Szigethys holdingselskab er gået konkurs. Det sker få måneder efter en tabt retssag.

Mark Szigethy ses her til venstre. Han var den yngste i den såkaldte milliardærklub. Et andet af klubbens medlemmer, Aldo Petersen, ses her til højre. Foto: Simon Bohr

Det yngste medlem fra den såkaldte milliardærklub er nu blevet ramt af en konkurs.

Mark Szigethy, der fungerede som milliardærklubbens børsmægler, har for få dage siden måttet se sit holdingselskab, Quint ApS, gå konkurs ved Skifteretten i Helsingør.

Det bliver bekræftet af advokat Peter Krarup fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen, der er kurator i konkursboet.

»På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget om konkursen, da jeg lige har modtaget sagen. Men jeg kan fortælle, at jeg prøver at danne mig et overblik over aktiver og passiver. Derfor har jeg skrevet til Quints ledelse, men har endnu ikke modtaget noget svar,« lyder det fra kuratoren.

Peter Krarup fortæller desuden, at ingen fra Quint mødte til skiftesamling i retten for nylig.

Tidligere på efteråret tabte Mark Szigethy en bitter millionstrid til hans tidligere forretningspartner fra milliardærklubben Ole Abildgaard. Szigethy blev ifølge Ekstra Bladet dømt til at betale Abildgaard 3,8 mio. kr., en stribe aktier til en værdi af 10 mio. kr. og sagsomkostninger på 450.000 kr.

En del af regningen skulle betales af Quint ApS.

Men kurator Peter Krarup oplyser, at det ikke er det skyldige beløb fra retssagen, der er skyld i Quints konkurs.

»Jeg kan ikke udtale mig om, hvem der har begæret selskabet konkurs. Men det er et andet krav end det, der kom fra retssagen,« siger han.

Striden mellem Szigethy og Abildgaard havde mellemværender fra aktiehandel i biotekselskabet Enochian, der tidligere gik under navnet Dandrit, som omdrejningspunkt.

Quint ApS havde i 2018 et overskud efter skat på 18,1 mio. kr., men der var 0 kr. i likvide beholdninger. Til gengæld var der værdipapirer for knap 20 mio. kr. Det viser årsregnskabet, der ikke blev revideret.

Det er ikke første gang, at Mark Szigethy bliver ramt af en konkurs. I 2011 måtte hans investeringsselskab MCS Holding give op ovenpå nedturen for milliardærklubbens børsnoterede selskaber under og efter finanskrisen. Heriblandt Capinordic Bank, der krakkede i 2010.

Milliardærklubben bestod udover Mark Szigethy og Ole Abilgaard af Peter Forchhammer, Erik Damgaard og Aldo Petersen.Milliardærklubben var udover Capinordic Bank involveret i selskaber som Greentech og Bioporto.

BRANCHENYT
Læs også