Erhverv

En tredjedel af Thomas Cooks rejsende mangler stadig kompensation

Rejsegiganten Thomas Cook gik i september konkurs og mange passagerer strandede. Foto: PR/Thomas Cook

Titusindvis af Thomas Cook-kunder venter i december stadig på kompensation for de rejser, de bestilte fra rejsearrangøren i tiden omkring selskabets konkurs. Dermed har selskabet ikke levet op til sin egen tilbagebetalingsfrist.

Det skriver The Guardian.

Ud af de cirka 150.000 passagerer, som måtte se sig strandet i kølvandet af Thomas Cooks kollaps, har kun 60 pct. fået deres køb refunderet inden for selskabets fastlagte 60-dages tidsfrist.

Det har fået flere kunder til at udtrykke deres utilfredshed over for rejsearrangøren, som selv beklager den langtrukne proces.

- Vi er godt på vej med tilbagebetalingerne og beklager over for dem, som vi endnu ikke har kompenseret. Vi mangler stadig at betale en del, og på denne tid af året er det afgørende for os, at pengene kommer tilbage til kunderne hurtigst muligt.

- Vi vil sikre os, at de rigtige beløb bliver sendt til de rigtige kunder - og det er en stor opgave, siger Paul Smith, der er kundechef i den britiske luftfartsmyndighed, CAA, ifølge The Guardian.

CAA oplyser, at kunder kan opkræve kompensation frem til september 2020, og opfordrer alle, der har krav på erstatning, til at kontakte luftfartsmyndigheden snarest muligt.

Der er indtil videre tilbagebetalt rejseudgifter for 160 mio. pund, skriver The Guardian.

BRANCHENYT
Læs også