Erhverv

Datter er færdig som topchef i Harboes Bryggeri - faren tager over som formand

Efter kun få måneder på posten stopper Karina Harboe Laursen som adm. direktør i det børsnoterede Harboes Bryggeri. Også formanden forlader sin post.

Bernd Griese. Foto: Mik Eskestad. Foto: Mik Eskestad

Uenighed om den fremtidige strategi i det børsnoterede Harboes Bryggeri fører nu til en opsigtsvækkende udskiftning i ledelsen.

Den nye adm. direktør, driftsdirektøren og formanden forlader alle bryggeriet. Den 77-årige Bernd Griese, der tidligere stod i spidsen for bryggeriet i over tre årtier, træder til som konstitueret formand.

Det oplyser Harboes Bryggeri i en fondsbørsmeddelelse.

Det er blandt andet Bernd Grieses datter, Karina Harboe Laursen, som forlader bryggeriet. Det er ellers ikke mere end et halvt år siden, at hun satte sig i spidsen for virksomheden.

»Årsagen hertil er, at det ikke har været muligt at finde enighed om implementeringen af selskabets fremadrettede strategiske retning,« skriver selskabet i meddelelsen.

Samtidig har Harboes bestyrelsesformand, Søren Stampe, oplyst, at han udtræder af bestyrelsen.

Også salgs- og marketingsdirektør Kirsten Ægidius, som Harboes Bryggeri havde hentet udefra, stopper.

I forlængelse af ledelsesexitet træder Søren Malling, tidligere logistikchef og mand til Bernd Grieses anden datter Vibeke Harboe Malling, som konstitueret adm. direktør.

Martin Schade, der er den mangeårige finansdirektørs Ruth Schades søn, bliver konstitueret driftsdirektør. Tidligere Netto-direktør Mads Ole Krage, som har et mangeårigt tilhørsforhold til bryggeriet, bliver næstformand.

»For at sikre kontinuiteten og fastholde momentum i vores aktiviteter og de vigtige strategiske initiativer, vi er i gang med, har bestyrelsen indsat en direktion med to af vores stærke ledere, der kan overtage stafetten med det samme,« skriver selskabet.

Fratrædelserne vil påvirke resultatet før skat med ca. 3 mio. kr. i det skæve regnskabsår 2019/2020.

I februar tog Bernd Griese et skridt hen mod et generationsskift, hvor han og hustruen Kirsten Harboe Griese overdrog deres A-aktier til døtrene Vibeke Harboe Malling, Karina Harboe Laursen og Pernille Harboe Obling.

Selvom familien kun har 15,9 pct. af aktierne i det børsnoterede selskab, sidder den gennem deres A-aktier på magten. Opbakningen til Bernd Grieses lederskab har mildest talt været lunkent, og på to år har investorerne skåret 40 pct. af aktiekursen. I samme periode er Carlsbergs aktie steget med 40 pct. og Royal Unibrews med 77 pct.

Aktien falder med 3 pct. i kølvandet på nyheden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bernd Griese eller Ruth Schade.

BRANCHENYT
Læs også