Erhverv

Disney vil have en snak med Scorsese oven på udfald mod superheltefilm

Topchefen for Disney håber på at mødes ansigt til ansigt med instruktøren Martin Scorsese, der skoser tidens superheltefilm.

Martin Scorsese (tv.) er blevet nomineret til en Oscar for bedste instruktør hele otte gange, hvilket ingen andre nulevende kolleger kan matche. Her ses han sammen med Robert de Niro, der tegner sig for en stor del af hovedrollerne i  Scorseses filmkatalog. Foto: Evan Agostini/AP

Filminstruktøren Martin Scorsese er vant til at arbejde med bandeord og konfrontationer i stort set hver eneste scene af sine gangsterepos.

Men i den virkelige verden bør den 77-årige amerikaner med italiensk blod i årerne måske overveje at være mere varsom med ordene. I hvert fald har han i løbet af efteråret fornærmet verdens største underholdningskoncern så tilpas meget, at Disney-topchefen Bob Iger nu vil forsøge at få en snak ansigt til ansigt med Martin Scorsese.

Det skriver Entertainment Weekly på baggrund af et stort interview i Time. Her adresserer årets erhvervsprofil, Bob Iger, at filminstruktøren ved flere lejligheder har kritiseret de mange superheltefilm med Marvels tegneserieunivers som omdrejningspunkt. Ifølge Martin Scorsese ligner de allesammen hinanden og minder mere om fornøjelige temaparker end om langtidsholdbare biografoplevelser.

Den slags udtalelser er ”nasty” og ikke fair over for folkene bag filmene - hvoraf Disney vel at mærke tegner sig for sin andel, fremgår det af interviewet med Bob Iger.

»Hvis Martin Scorsese vil tage kunstneriske chancer, skal han bare slå sig løs, men det betyder ikke, at vi andre ikke er kunstnere,« siger Bob Iger og tilføjer, at et møde mellem parterne er i færd med at blive arrangeret.

BRANCHENYT
Læs også