Erhverv

Deloitte har solgt hovedkontor i milliardhandel

En norsk køber overtager revisionsfirmaet Deloittes domicil i København.

Deloittes hovedsæde i København. Foto: Deloitte

Revisionshuset Deloitte har solgt sit 26.000 kvm. store domicil på Amager i København. Køberen er norske KLP Ejendomme, der har betalt 1,4 mia. kr. for ejendommen på Weidekampsgade.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter den norske pensionskasse sit bekostelige indtog på det københavnske ejendomsmarked.

I løbet af 2019 har KLP også købt it-virksomheden Simcorps domicil på Amager samt Vismas nye hovedkontor i Carlsberg Byen.

»Vi har haft en ambition om at øge vores danske ejendomsportefølje, og er meget tilfredse med at gennemføre vores tredje store danske transaktion i år,« udtaler Gunnar Gjørtz, adm. direktør i KLP Eiendom, i meddelelsen.

KLP Ejendomme, som hører under den norske pensionskasse KLP, er et af Nordens største ejendomsselskaber med projekter i flere af Skandinaviens største byer.

Koncernen ejer over to millioner kvadratmeter ejendom med en samlet markedsværdi på 50 mia. kr.

Den nyindkøbte ejendom på Weidekampsgade var ejet af Deloitte Fonden, som har lejet ud til revisionshuset Deloitte.

Ifølge fondens seneste årsregnskab var der gæld for omkring 1 mia. kr. i ejendommen.

Salget af ejendommen sker efter, at erhvervsmediet Insidebusiness i oktober skrev, at Deloitte i al hemmelighed var ved at gøre klar til et salg af domicilet på Amager i København.

Ejendommen på Weidekampsgade 6 blev opført i 2005, og den ligger i et område, hvor også Simcorp, Radisson Blu, fagforeningen HK og Kommunernes Landsforening har hjemme.

KLP Ejendomme blevet rådgivet af Kromann Reumert i forbindelse med handlen, mens sælger blev rådgivet af Colliers og Gorrissen Federspiel.

BRANCHENYT
Læs også