Erhverv

Biomar i Chile kan få bøde på op til 24 mio. dollars

Biomair, der ejes af Schouw & Co, kan få en bøde på op til 24 mio. dollar i Chile.

Det oplyser selskabet.

I oktober 2016 iværksatte de chilenske konkurrencemyndigheder – Fiscalia Nacional Económica (FNE) - en undersøgelse af den chilenske fiskefoderindustri, hvilket tidligere er oplyst.

Blandt andre Biomars chilenske datterselskab, Biomar Chile, modtog dengang et uanmeldt kontrolbesøg.

- Biomar Chile har samarbejdet med myndighederne ved at besvare spørgsmål og fremlægge den ønskede dokumentation, i det omfang det har været muligt, skriver Schouw & Co.

FNE har nu rejst tiltale mod Biomar Chile for deltagelse i samordnet praksis i branchen med påstand om betaling af en bøde på op til 24 mio. dollar.

- Tiltaleforholdene tager udgangspunkt i nogle isolerede omstændigheder, der knytter sig til den chilenske fiskefoderindustri i perioden 2003-2015, forklarer Schouw & Co, der oplyser, at Biomar Chile ikke kan vedkende sig den tiltale, som FNE har rejst

Derfor vil virksomheden bestræbe sig på at tilbagevise påstanden om deltagelse i samordnet praksis til skade for konkurrencen i branchen.

- Det må antages, at sagsbehandlingen kan blive ganske langvarig, men aktiemarkedet vil løbende blive orienteret om eventuelle væsentlige bevægelser i forløbet, oplyses det.

BRANCHENYT
Læs også