Erhverv

Coop storsatser på danske møbelklassikere

Coop Danmark lægger FDB Møbler, som melder om pæn vækst i salget, over i et selvstændigt aktieselskab. Planen er at få høj fart i eksporten af møbler til attraktive markeder.

Artiklens øverste billede
Coop relancerede i 2013 FDB Møbler gennem bl.a. samarbejde med producenten Kvist Industries. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Den danske dagligvarekoncern Coop Danmark skruer op for satsningen på salg af danske møbelklassikere - også i udlandet. Derfor skilles aktiviteten FDB Møbler ud fra storkoncernen som et selvstændigt aktieselskab.

Coop relancerede i 2013 FDB Møbler med i første omgang salg til danskerne. Afsætningen har dog været hastigt stigende, og i fjor blev der også indledt salg på eksportmarkeder.

Dagligvarekoncernen fastslår, at som selvstændigt aktieselskab skal FDB Møbler - ifølge ambitionerne - mangedoble eksporten.

»Strategien er, at de kommende års vækst skal komme i udlandet. Målet er at ca. halvdelen af vores omsætning skal komme fra eksport om fem år. I dag er den andel under 10 pct. Med FDB Møbler i et selskab reducerer vi kompleksiteten og kan bedre tilpasse os de internationale kunders behov,« siger adm. direktør i FDB Møbler, Ole Kiel.

Den danske brugsbevægelse, der før hed FDB og nu er Coop Danmark, drev tidligere egen møbelfabrik - og havde for år tilbage også en række forretninger, som afsatte designprodukterne. FDB Møbler blev grundlagt i 1942 med arkitekt Børge Mogensen som den første leder af tegnestuen.

FDB Møbler satser på øget fart i eksporten. Foto: Jesper Olesen

Fabrikken blev dog solgt fra, men FDB-møblerne kunne alligevel relanceres i 2013. Det skete gennem samarbejde med den sydjyske producent Kvist Industries, som har de originale tegninger og maskiner fra den oprindelige produktion.

Siden er kollektionerne i FDB Møbler udvidet. Og det samme er salgskanalerne. Ud over Coops eget onlinesupermarked har møbelselskabet selv ni detailbutikker rundt om i landet. Dertil kommer salg gennem andre design- og bolighuse.

»I en tid hvor forbrugerne vender sig mod køb-og-smid-væk-kulturen, mærker vi en stærkt stigende interesse for det, vi står for. Nemlig klassisk design og bæredygtighed. Det gælder også i stigende grad i udlandet, hvor vi nu er på de to største webshops i Tyskland, og til næste år for første gang deltager på Europas største møbel- og designmesse, som holdes i tyske Køln,« udtaler Ole Kiel.

På spørgsmålet om FDB Møbler også skilles ud for at forberede et salg af det selskab ud af Coop, skriver Ole Kiel i en e-mail til Finans:

»Nej, det er det ikke. Det er for, at vi kan levere effektivt på eksport-strategien.«

Coop har udpeget koncerndirektør Jan Madsen som bestyrelsesformand for FDB Møbler A/S.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.