Erhverv

Mobilepay går ind i europæisk samarbejde

Den danske mobilbetalingsudbyder er gået sammen med seks lignende virksomheder om et europæisk samarbejde.

Hos Mobilepay håber man, at det nye samarbejde vil gøre det nemmere at betale med mobilen i udlandet. Foto: Jens Dresling

Det er ikke kun i Danmark, at man har fået øjnene op for at betale med mobiltelefonen. Flere steder i Europa popper mobilbetalingsudbydere op, og det har Mobilepay valgt at udnytte.

Tilbage i september dannede Mobilepay sammen med seks lignende europæiske virksomheder det såkaldte European Mobile Payment System Association - Empsa - som er et samarbejde med i alt 25 mio. registrerede brugere. Det skriver Børsen.

Målsætningen er, at man snart skal kunne betale med sin mobil i andre europæiske lande.

Mobilepays adm. direktør, Claus Bunkenborg, fortæller til Børsen, at man allerede har nedsat arbejdsgrupper, der skal finde ud af, hvordan man kan samarbejde i den nye organisation.

»Når vi først er blevet enige om reglerne, så drejer det sig om få måneder, før vi er oppe at køre,« siger han til mediet.

Udover de syv mobilbetalingstjenester, der var med til at starte Empsa, står yderligere 30 på spring til at blive indlemmet i samarbejdet.

Det nye samarbejde skal gøre det nemmere for Mobilepay at komme ud i verden. Det er nemlig mere kompliceret end bare at lancere en app i udlandet. For at projektet skal kunne lykkes, kræver det ifølge Claus Bunkenborg, at de europæiske banker skal arbejde tæt sammen omkring opbygningen af infrastruktur.

BRANCHENYT
Læs også