Erhverv

Ny Coca-Cola med cannabis? Nej, siger Coke

En video på YouTube satte gang i spekulationerne om en kommende Coca-Cola med cannabis ekstrakt skulle være på vej.

Efter en prøvetur uden for USA, sender Coca-Cola sine egne energidrikke ud på hjemmemarkedet til næste år. Men selskabet afviser at komme med en variant, der indeholder cannabis. Foto: Coca-Cola.

Coca-Cola afviser spekulationer om, at drikkevaregiganten skulle være på vej med en Coca-Cola, der indeholder cannabis.

Rygterne opstod hen over juledagene, efter en bruger på YouTube havde lagt en video op af en Coca-Cola dåse med en børnesikret åbningsmekanisme, skriver Bloomberg.

Brugeren bag videoen brugte navnet ”Gabor the blind guy” og i klippet fortæller han, at hans far arbejder som ingeniør for et selskab, der ”producerer aftapnings- og propmaskiner til medicinal- og fødevareindustrien”.

Han fortsætter med at hævde, at Coca-Cola planlægger at introducere en ny variant af Cokes klassiske drik i Canada, som vil indeholde cannabis ekstrakt - det aktive indhold i marihuana, der kan afhjælpe smerter, men som man ikke bliver skæv af.

»Disse rygter er usande. Som vi har sagt mange gange tidligere, har vi ingen planer om at gå ind på cannabis markedet (CBD),« skriver Coca-Cola i et mailsvar til Bloomberg.

Videoen fra YouTube er siden blevet slettet. En kopi af videoen findes stadig på Reddit Inc. ”WallStreetBets” forum.

Når det alligevel kan skabe en mindre opstandelse i aktiemarkedskredse, skyldes det, at Coca-Cola tilbage i 2018 oplyste, at selskabet undersøgte mulighederne inden for drikkevaremarkedet med cannabis.

Dengang var der rygter om, at Coca-Cola havde samtaler med den canadiske producent Aurora Cannabis om at udvikle en drikkevariant.

Det fik aktierne i cannabis selskaber som eksempelvis Aurora Cannabis til stige voldsomt. Aurora har ikke svaret på henvendelser fra Bloomberg.

Læs også
Top job