Erhverv

Volkswagen påbegynder forligssamtaler i Tyskland efter dieselskandale

Forbrugerorganisationen Vzbv anklager Volkswagen for, med fuldt overlæg, at have svindlet med den software, som viste bilernes dieselforurening.

Over 430.000 personer er med i et massesøgsmål mod Volkswagen. Foto: AP/Christoph Schmidt

Den tyske bilproducent Volkswagen er på nuværende tidspunkt i dialog med den tyske forbrugerorganisationen Vzbv om at indgå et forlig i et søgsmål, der omhandler den såkaldte dieselskandale.

Det oplyser selskabet torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Volkswagen og Vzbv er blevet enige om at gå ind i en diskussion om et muligt forlig. Diskussionen er på et meget tidligt stadie, og der er ingen garanti for, at de vil resultere i et forlig. Begge parter er enige om, at diskussionerne skal forblive fortrolige, oplyser Volkswagen.

Den 30. september begyndte en retssag om den såkaldte dieselskandale i Volkswagen. Over 430.000 personer er med i et massesøgsmål mod den tyske bilproducent.

Det er forbrugerorganisationen Vzbv, som har rejst sagen på vegne af de mange sagsøgere, som kræver erstatning fra bilfabrikkerne, efter at svindlen med udslippet fra dieselbiler blev afsløret i 2015.

I sagsanlægget hævder forbrugerorganisationen, at Volkswagen med fuldt overlæg påførte bilkøberne skader ved at installere software, som viste, at bilerne ved test af forurening udsendte langt mindre diesel, end de reelt gjorde i trafikken. Det har dpa tidligere beskrevet.

BRANCHENYT
Læs også