Erhverv

STG gennemfører købet af hollandsk cigarvirksomhed

Topchefen i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen, er glad for købet af Royal Agio.  Foto: Carsten Snejbjerg

Scandinavian Tobacco Group (STG) har torsdag gennemført købet af den hollandske cigarvirksomhed Royal Agio Cigars, som selskabet indgik en aftale med i september sidste år.

Det oplyser STG i en meddelelse til fondsbørsen torsdag.

Royal Agio betegnes som en førende europæisk cigarvirksomhed, og den omsatte i 2018 for 133 mio. euro - svarende til 995 mio. kr. - og genererede et driftsresultat (EBITDA) på 18 mio. euro. Selskabet har cigarmærker som Mehari's, Panter og Balmoral i folden, og de er altså nu en del af den danske koncern.

- Jeg er meget glad for, at vi nu har fuldført købet af Royal Agio, som i betydelig grad styrker vores stilling på flere vigtige markeder for maskinfremstillede cigarer i Europa, og som gør, at vi kan tilbyde et endnu mere attraktivt udvalg af cigarer af højeste kvalitet til vores forbrugere. Opkøbet gør Scandinavian Tobacco Group til et større, mere konkurrencedygtigt og mere lønsomt selskab, som vil være bedre i stand til at skabe vækst og værdi for vores aktionærer, siger Niels Frederiksen, der er administrerende direktør hos STG, i meddelelsen.

Købsprisen blev allerede offentliggjort i december, og den opgøres uden gæld og kontanter til 210 mio. euro - svarende til cirka 1,57 mia. kr. STG finansierer købet ved hjælp af likvider og lån.

Handlen var betinget af en tilfredsstillende gennemførelse af en lovpligtig høring af medarbejderne i Holland, og at transaktionen blev godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder.

BRANCHENYT
Læs også