Erhverv

Hollywood frygter stor nedgang i 2020

I 2019 havde Hollywood en række kæmpe filmtitler på programmet. Det ser dog langt fra ligeså godt ud i 2020, vurderer analytikere.

Disneys Frozen II har været med til at gøre 2019 til et godt år for Hollywood. Foto: Niklas Halle'n/AFP

Uden stensikre biografhits som Avengers, Frozen II og Star Wars i vente kan Hollywood se frem til markant lavere billetindtægter i 2020 sammenlignet med sidste år.

Det skriver Bloomberg.

Især Disney har haft et fremragende år blandt Hollywood-producenterne. Filmselskabet står bag syv ud af ni af de film fra 2019, der forventes at lande en indtjening på over 1 mia. dollars, når de er færdige med at spille i biograferne.

Udover Disneyfilmene var det "Joker" fra Warner Bros samt Sonys "Spider-Man: Far From Home", der hjalp billetkontorerne med at skabe en omsætning i 2019 på 11,4 mia. dollars. Det svarer til ca 76,6 mia. kr.

Jeff Bock, der er analytiker hos Exhibitor Relations, kalder 2019 for »et vanvittigt år« for Disney.

»Det var som at se Halley’s Comet suse forbi; noget, vi måske ikke ser igen i 75 år,« siger han til Bloomberg.

Det flotte resultat er dog et fald fra den rekord, der blev sat i 2018, hvor omsætningen af biografbilletter landede på 11,9 mia. dollars.

Men den skal de bestemt ikke forvente at slå i år. Selvom flere filmselskaber har store satsninger på vej, forventer analytikerne, at der blive tale om tilbagegang.

Der er dog titler forude, der forventes at lande indtjeninger på over 1 mia. dollars.

Blandt de storfilm, der er i vente, er en ny live-action version af Disneys tegnefilm Mulan samt Marvel-filmen Black Widow.

»Black Widow ser ud til at blive en succes,« siger Shawn Robbins, der er analytiker hos Box Office Pro. Han påpeger dog, at det er noget ganske andet end Star Wars og Avengers, der var »to store begivenheder, som studierne havde opbygget i næsten et årti.«

2019 blev også året, hvor Disney udgav en live-action udgave af Løvernes Konge samt den fjerde Toy Story-film i rækken.

BRANCHENYT
Læs også