Erhverv

Takeaway.com-aktionærer stemmer "ja" til millardkøb af konkurrent

Just Eat har sit hovedsæde i London og hollandske Takeaway.com synes  og leverer i øjeblikket mad ud i 13 lande verden over.  Virksomheden blev grundlagt i Danmark tilbage i år 2000. Foto: Gorm Olesen

På en ekstraordinær generalforsamling har aktionærerne hos hollandske Takeaway.com torsdag godkendt selskabets planer om at købe Just-Eat og fusionere de to selskaber.

Det skriver Bloomberg News.

Takeaway.com fremsatte sit første bud på det britiske selskab i juli, men selskabet har siden fået konkurrence fra Prosus. De to selskaber har flere gange hævet deres bud på selskabet.

Det seneste tilbud fra førstnævnte består af 0,12111 Takeaway.com-aktier per aktie i Just-Eat, hvilket pt. svarer til 879 pence per aktie ifølge Reuters og værdisætter selskabet til 7,7 mia. dollar.

Prosus' tilbud lyder på 800 pence per Just-Eat-aktie - kontant.

Det ser dog ud til, at Takeaway.com er ved at have vundet kampen.

6. januar kunne Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder fortælle, at investorer med mere end halvdelen af aktierne i Just Eat var klar til at acceptere Takeaway.coms tilbud.

Takeaway.com kunne 19. december fortælle, at aktionærer med 46,07 pct. af aktierne i Just-Eat havde sagt "ja" til selskabets tilbud.

Der skal bruges accept fra aktionærer med mindst halvdelen af aktierne i selskabet, før købet gennemføres. Tilbudsperioden for begge tilbud udløber 10. januar.

BRANCHENYT
Læs også