Erhverv

Kinesisk milliardær klar til at betale milliardbeløb for London-ejendom

Den kinesiske ejendomsmilliardær Cheung Chung Kiu er tæt på at købe en eksklusiv London-ejendom for mere end 200 mio. pund. Handlen vil være ny rekord i Storbritannien.

Arkivfoto: AP Photo.

210 mio. pund eller mere end 1,8 mia. danske kroner for en ejendom med 45 værelser.

Så meget er den kinesiske ejendomsmilliardær Cheung Chung Kiu klar til at betale i en opsigtsvækkende handel, der står til at sætte ny rekord på det britiske boligmarked.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg på baggrund af kilder tæt på processen.

Ifølge mediet er Cheung Chung Kiu, der især har tjent sin formue på det kinesiske boligmarked gennem ejendomsudviklingsselskabet CC Land Holdings, meget tæt på at sikre sig den eksklusive ejendom beliggende på adressen 2-8A Rutland Gate i det centrale London.

En talsperson fra Cheung Chung Kiu bekræfter over for Bloomberg, at handlen er meget tæt på at blive en realitet.

Ejendommen, som er på syv etager, indeholder et samlet boligareal på 5.760 kvadratmeter fordelt på 45 værelser. Derudover indeholder boligen også en privat pool, spabad, træningscenter og egen parkeringskælder.

Fra ejendommen, som også har installeret skudsikre vinduer, er der udsigt over Hyde Park, ligesom der kun er få hundrede meter til det eksklusive stormagasin Harrods.

Boligmarkedet i London har længe været legeplads for udenlandske milliardærer, der har presset boligpriserne i den britiske hovedstad op til ofte astronomiske beløb. Men i de seneste år er prisudviklingen gået i stå i nogle af byens dyreste bydele, ligesom usikkerheden om brexit har rystet Londons boligmarked.

Netop derfor står handlen til at vække opsigt, hvis den som ventet bliver en realitet. Ifølge Bloomberg lyder den hidtidige rekordpris for en bolig i Storbritannien på omkring 140 mio. pund.

Ejendommen på Rutland Gate har tidligere huset den libanesiske premierminister Rafic Hariri, der blev dræbt ved et attentat i Beirut i 2005, samt den nu afdøde saudiske kronprins Sultan bin Abdulaziz Al Saud.

Ejendommen bestod oprindeligt af fire byhuse bygget i 1830, men blev i midten af 1980’erne ombygget til sin nuværende palæform.

BRANCHENYT
Læs også