Erhverv

Mærsks havnechef åbner for nye investeringer

Morten Engelstoft, administrerende direktør for APM Terminals. Arkivfoto

Mærsks havnedivision, APM Terminals, har de seneste tre år været lukket for investeringer. Nu åbner divisionens øverste chef for muligheden for, at der igen kan blive investeret i nye havne, skriver dagbladet Børsen.

- Det er åbenlyst, at der stadig er steder, hvor vi ikke har noget væsentligt fodaftryk - også i lande med stor vækst og lande, der er vigtige for Maersk Line. Derfor vil jeg i løbet af 2020 sætte en mindre del af min organisation til at begynde at planlægge vækstmuligheder, der kunne indebære investeringer i nye terminaler, siger Morten Engelstoft til Børsen.

Morten Engelstoft kom til som divisionschef i 2016 efter nogle gode vækstår, og siden har der været lukket for investeringerne i APM Terminals. Divisionschefen erkender i dag, at investeringsstoppet måske var en overraskende beslutning set i lyset af havnedivisionens hidtidige resulter og succesimage.

Det var dog nødvendigt, da lønsomheden ifølge divisionschefen ikke kunne følge med.

Blandt andet har udnyttelsesgraden på APM Terminals' samlede portefølje på 77 terminaler været under 60 pct., hvor den i dag ligger på over 80 pct.

Første fase af Morten Engelstofts plan om resultatforbedringer, besparelser og forbedring af produktivitet er nu ved vejs ende, og der kan så småt tages hul på fase to, hvor der kan ses på nye vækstmuligheder og investeringer, forklarer han til Børsen.

Planlægningen af nye terminaler vil ske i tæt samarbejde med Maersk Line.

BRANCHENYT
Læs også