Erhverv

Eksperter: Minusrenter vil brede sig i 2020

Ifølge aktieanalytiker i Jyske Bank er der ikke noget i vejen for, at negative renter til privatkunder bliver normalt i 2020. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Selv om det for bare få år siden var utænkeligt for privatkunder at skulle betale banker for opbevaringen af penge på en indlånskonto, er det i dag realiteten i ti ud af 64 danske banker.

Og 2020 bliver ifølge flere eksperter året, hvor de negative renter til privatkunderne kan brede sig til resten af sektoren.

Det skriver Børsen.

- Nu hvor de fleste største institutter har lagt linjen, er der ikke rigtigt noget, der bør holde de andre mindre banker tilbage. Jeg tror, det vil blive normalen i 2020 med negative renter til privatkunder, vurderer Anders Vollesen, aktieanalytiker i Jyske Bank, over for Børsen.

Han bakkes op af bankekspert i firmaet bankresearch Nicholas Rohde, som også understreger, at det i sektoren formentlig vil brede sig et krav om, at man skal være nemkonto-kunde, før man kan få lov til at placere store indlån uden at blive opkrævet negative renter.

- På den måde kan man undgå, at kunderne flytter store indlån rundt fra bank til bank, siger Nicholas Rohde til Børsen.

I øjeblikket følger de fleste banker den samme rentemodel, som lyder, at man skal betale 0,75 pct. til banken for beløb over 750.000 kr.

Denne kan dog sagtens ændre sig i løbet af i år, vurderer Anders Vollesen.

- Hvis centralbankerne ikke rykker sig meget de næste tre-seks måneder, så tror jeg også, at kapløbet ned mod en grænse på 100.000 begynder, siger han til Børsen.

Kundereaktionen på de negative indlånsrenter har dog indtil videre været afdæmpet hos de banker, som allerede har indført dem, mener Nicholas Rohde.

BRANCHENYT
Læs også