Erhverv

Dommer sparer medicinalkæmpe for 7.993.200.000 dollar

Det gigantiske milliardbeløb havde nævningerne valgt at tilkende Nicholas Murray, fordi hans anvendelse af det antipsykotiske middel Risperdal som barn har betydet, at Hr. Murray har udviklet bryster. Foto: Daniel Hulshizer

En dommer i Philadelphia har fredag sparet medicinalkæmpen Johnson & Johnson for 7.993.200.000 dollar, eller lige knap 8 mia. dollar.

Det har dommer Kenneth Powell gjort ved at nedsætte den tort-erstatning på 8 mia. dollar, som et nævningeting tidligere idømte Johnson & Johnson til 6,8 mio. dollar, skriver The Wall Street Journal.

Det gigantiske milliardbeløb havde nævningerne valgt at tilkende Nicholas Murray, fordi hans anvendelse af det antipsykotiske middel Risperdal som barn har betydet, at Hr. Murray har udviklet bryster. En bivirkning, medicinalselskabet ikke tilstrækkeligt havde advaret om.

Johnson & Johnson har på sin side fastholdt, at koncernen på "passende vis" havde oplyst om positive og negative effekter ved brug af midlet, og selskabet fastslog fredag, at dommeren "korrekt reducerede den ekstreme torterstatning". Johnson & Johnson havde dog argumenteret for, at erstatningen skulle sænkes yderligere til 680.000 dollar.

Nicholas Murrays advokat, Thomas Kline, oplyser imidlertid, at hans klient planlægger at anke fredagens dom med påstand om, at erstatningen på 8 mia. dollar stadfæstes, skriver avisen.

De 8 mia. dollar har indtil nu været den største erstatningsudmåling blandt de cirka 13.000 sager, som er lagt mod Johnson & Johnson på baggrund af bivirkningen med voksende brystvæv hos mandlige patienter, som tog Risperdal.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også