Erhverv

FLSmidth skærer 500 stillinger

Omkring 80 af medarbejderne er tilknyttet hovedkvarteret i Valby, mens resten er fordelt globalt.

Koncerndirektør Thomas Schulz, FLSmidth.

Den store danske cementkoncern siger nu farvel til omtrent 500 medarbejdere. En del af de afskedigede ansatte har hjemme på hovedkontoret i Valby, mens resten er fordelt rundt om i verden.

Det oplyser FLSmidth i en meddelelse til fondsbørsen.

»Vi har en sund pipeline i vores forretning, men desværre er reduktionerne en nødvendighed med et vigende globalt marked for store kapitalinvesteringer i 2019 og krav til løbende at forbedre vores egen effektivitet som virksomhed. Vi annoncerede i forbindelse med Q3 2019, at det ville blive nødvendigt at justere forretningen, og det er det, vi nu gør for at sikre en sund udvikling på den lange bane,« siger koncerndirektør Thomas Schulz.

I midten af oktober valgte FLSmidth at nedjustere sine forventninger til 2019. Selskabet forventer en ebita-margin på 8 pct. mod en tidligere forventning om et resultat i den nedre del af intervallet på 9-10 pct.

Samtidig meddelte FLSmidth, at industrikoncernen nu venter afkast af investeret kapital i intervallet 10-12 pct. mod tidligere 12-14 pct. Omsætningen ventes at lande i intervallet 20-21 mia. kr. mod tidligere i den øvre ende af intervallet 19-21 mia. kr.

FLSmidth har over 11.000 ansatte på verdensplan.

Aktien i FLSmidth falder tirsdag morgen med cirka 2 pct.

BRANCHENYT
Læs også